Slovenija
14 ogledov

"Levica potrebuje doping iz tujine"

Pahor in Janša bosta za in proti sporazumu v zadnjem tednu kampanje argumente pr Žurnal24 main
Referendum. Od torka predčasno glasovanje.

Referendumska kampanja stopa v finalni teden. Zenel Batagelj, ekspert za javno mnenje iz agencije Valicon, pričakuje v zadnjem tednu presenečenja.

Ključno od srede naprej
Ljudje, tako Batagelj, se z odločanjem, ali oditi na referendum in kako glasovati, v tem trenutku še ne ukvarjajo. “O tem bodo pričeli razmišljati od srede naprej. Bolj neodločeni so vsekakor na levici kot na desnici,” pravi. Pojasnjuje, da so stališča do referendumskega vprašanja sicer zelo pogojena s tem, koga posameznik 
sicer voli.

Kdo za, kdo proti?
ZA. Osrednja prireditev koalicijskih SD, Zares in LDS bo v sredo na Prešernovem trgu. PROTI. Vseslovensko zborovanje organizira Zbor za republiko v petek na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Pahor desen, Türk kontra
Batagelj je prepričan, da bodo nasprotniki sporazuma uspešni, če jim uspe pridobiti na svojo stran ugledne posameznike z levice. Zagovorniki pa, če pridobijo ugledneže z desnice.

Tako sta glavna aduta nasprotnikov pod vodstvom Janeza Janše po Batageljevem nedvomno Boris Pahor in France Bučar. Levica pod vodstvom Boruta Pahorja pa potrebuje po Batageljevem “doping iz tujine,” kakega mednarodnega strokovanjaka, ki bi sporazum podprl. Edini aduti levice so v tem trenutku Danilo Türk, Milan Kučan in Zoran Janković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.