Slovenija
15 ogledov

Libijci se zanimajo za Stožice

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Premier Borut Pahor se je danes sestal s poslovno delegacijo iz Libije. Govorili so o možnostih finančne naložbe v projekt Stožice.

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, so libijski poslovneži Pahorja seznanili z nekaterimi podrobnostmi pogovorov v Ljubljani ter njihovo oceno možnosti za dokončno pozitivno odločitev, ki jo lahko pričakujemo v kratkem, po njihovem posvetu z odgovornimi libijskimi oblastmi.

Po poročanju Dela jim je vir zatrdil, "da gre za dvoštevilčno milijonsko vsoto, manjkajočo za dokončanje projekta v Stožicah". Posel z vložkom arabskega investicijskega sklada pa naj bi stekel šele takrat, ko bodo arabski partnerji pregledali dokumentacijo in dobili nekatera zagotovila.

Časnik ob tem navaja tako imenovane bančne posle. Pred nekaj dnevi se je namreč iztekel rok, do katerega bi morala NLB nakazati odobreno posojilo Grepu, vendar se to menda ni zgodilo, ker banka ni dobila nekaterih zagotovil od investitorja športnega parka.

V banki pa naj bi bili nezadovoljni tudi s premajhnim številom podpisanih najemnih pogodb v bodočem trgovskem središču.

S financiranjem projekta Stožice se zapleta vse od umika srbske Delte, ki je sprva želela sofinancirati projekt in na tak način vstopiti na slovensko tržišče. Konzorcij bank z Novo Ljubljansko banko (NLB) na čelu je sicer sredi julija z Grepom podpisal pogodbo o 115-milijonskem posojilu za dokončanje nakupovalnega središča v Stožicah.

V konzorciju bank poleg NLB sodelujejo še Abanka Vipa, Banka Celje, Factor banka, Gorenjska banka, NKBM in SID banka, pri čemer podrobnosti o prispevku posameznih bank niso sporočili. Črpanje posojila bo sicer mogoče šele ob izpolnitvi dogovorjenih pogojev, gre pa predvsem za zadostno število najemnikov v novem nakupovalnem središču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.