Slovenija
35 ogledov

Lidl: mocarela je varna

(Foto: Shuterstock) Žurnal24 main
Lidl Slovenija je preklical odpoklic sira mozzarella light znamke Linessa. Kot smo poročali, so sir sprva odpoklicali zaradi nevarnosti vsebnosti salmonele.

Iz podjetja so sporočili, da preklicujejo odpoklic mozzarelle light v 125-gramskem pakiranju z rokom uporabe najmanj do 7. septembra 2010.

Zaradi posredovanja napačne informacije o sumu prisotnosti bakterije salmonele v izdelku nemškega proizvajalca Goldsteig Käsereien GmbH, ki se je prodajal tudi na slovenskem trgu, Lidl v celoti preklicuje odpoklic sira mozzarella light Lidlove znamke Linessa.

Izdelek so s trgovskih polic umaknili iz preventivnih razlogov na podlagi ugotovitev italijanske inšpekcije o prisotnosti bakterije v siru, ki je bil v prodaji pri enem od trgovskih podjetij v Italiji.

Popravek prvotnega obvestila je že objavljen v evropskem sistemu hitrega obveščanja o nevarnih živilskih izdelkih in krmi (RASFF), še sporočajo iz Lidla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.