Slovenija
5612 ogledov

Sova z ovadbo nad Lindava in Bobnar: Izdajala sta tajne podatke!

Tatjana Bobnar Boštjan Lindav Ministrstvo za notranje zadeve
Sum izdaje tajnih podatkov v primeru aretacije domnevnih ruskih vohunov.

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (Sova) naj bi na državno tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in nekdanjega prvega moža Policije Boštjana Lindava, poroča Reporter. Sumili naj bi, da sta v primeru aretacije ruskih vohunov izdala tajne podatke. 

Kaznivo dejanje naj bi storila, ko sta na zaslišanju v državnem zboru govorila o ozadju aretacije domnevnih ruskih vohunov, čeprav je primer označen s stopnjo tajnosti. O tem sta razpravljala na zaprti seji preiskovalne komisije o političnih pritiskih na Policijo, čeprav pristojnih institucij predhodno nista zaprosila za odvezo molčečnosti. Sova naj bi ovadbo vložila pred dvema tednoma

Policija naj bi tako že izvajala ustrezne notranje-varnostne postopke zoper Lindava, ki je še vedno zaposlen na policiji. 

Sova lani v Ljubljani odkrila dva tuja državljana, ki sta vohunila za Rusijo in ju skupaj z Nacionalnim preiskovalnim uradom v začetku lanskega decembra priprla. Lindav in Bobnarjeva naj bi na za javnost zaprti seji poslancem razkrila, da naj bi predsednik vlade Robert Golob direktorju Sove naročil, da preloži aretacijo ruskih vohunov na 5. december saj bi sicer sovpadala z referendumskim trojčkom. 

 

Komentarjev 19
  • Plavi-mil 10:25 02.december 2023.

    Ni prvič, da komunisti linčajo ljudi, kateri opozarjajo na svinjarije visokih politikov.

  • Grof 06:34 02.december 2023.

    A ni takratka tudi blond, …

  • kapibara1 21:35 01.december 2023.

    Sicer ne vem kteri člen, ampak je člen v Zakoniku ki pravi nekak takole. Če veš za kaznivo dejanje in ga zamolčiš/ ne prijaviš, si kazenskoo obravnavan. !!