Slovenija
19 ogledov

“Lions Ski Open 2016”

Lions veleslalom Veleslalom
Lions klubu Bled Golf v soboto, 30. januarja 2016, v Kranjski Gori organizira tradicionalni, letos že štirinajsti dobrodelni veleslalom »Lions Ski Open 2016«, ki je del celodnevne dobrodelne prireditve.

Vsa zbrana sredstva bodo namenili otrokom in drugim pomoči potrebnim, ki živijo v pomanjkanju in imajo posebne potrebe. Sredstva bodo namenili tudi posebnemu humanitarnemu programu razdeljevalnice toplih obrokov Zavodu pod strehco (ljudska kuhinja v Ljubljani), zavodu Korak ter zavodu Vidim cilj.


Največji del zbranih sredstev bodo namenili za nakup stojke za krepitev hrbtnih mišic, ter za rehabilitacijo v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije – Soča. Stojko in rehabilitacijo potrebuje Miha Košir Vozlič, ki je prvošolček in obiskuje OŠ Orehek Kranj. Miha ima več zdravstvenih težav, je zelo gibalno oviran, zaradi vseh zdravstvenih težav uporablja vrsto pripomočkov kot so hodulje, stojka, opornice, prilagojeno kolo in invalidski voziček. Deček je v obravnavi na URI Soča. V šoli z njim opravlja vse potrebne vaje spremljevalka, v času počitnic in med vikendi pa starši. Ker starši nimajo osebnega avtomobila, je problem predvsem prevoz stojke iz šole domov in nazaj zaradi njene teže in velikosti. Miha tako potrebuje dodatno stojko, tako da bi lahko imel eno v šoli in eno doma. Vaje v stojki so zanj izrednega pomena, ker z njimi krepi mišice zgornjega dela trupa, kar mu omogoča boljši in pravilnejši položaj telesa pri sedenju, hoji v hodulji in v invalidskem vozičku.

Na prireditev pridite z družino in prijatelji, saj bodo člani LK Bled Golf poleg celodnevnega smučanja poskrbeli tudi za celodnevno zabavo in  bogat srečelov, v katerem prav vsaka srečka zadene nagrado.

Vsi ki boste tekmovali v skupini (vsaj trije) se boste lahko potegovali za prehodni pokal. To je letošnja novost, kot tudi, da prav posebno tolažilno nagrado dobi tudi skupina z najslabšim rezultatom.

Program Lions Ski Open, 30. januar 2016, Kranjska Gora:
08:30 – Pričetek delovanja stojnice (prijava na tekmo, nakup smučarske vozovnice)
10:00 – Začetek zabavnega programa in srečelova
11:00  – Dobrodelni veleslalom
12:00 – Vožnja slepih smučarjev Alena Kobilice
13:00 – Razglasitev rezultatov
13.30 – Nadaljevanje zabavnega programa in srečelova

Člani Lions Kluba Bled Golf vas pričakujejo 30. januarja v Kranjski Gori.