Slovenija
30 ogledov

Lipa: dosojena prva odškodnina

Tragedija pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah se je zgodila 23. decembra 200 Žurnal24 main
Ljubljansko okrožno sodišče je enemu od deklet, ki so bila v prerivanju množice pred diskoteko Lipa 23. decembra 2005 poškodovana, prisodilo odškodnino.

Robert Tomaž Zavašnik, lastnik diskoteke, pred katero so tisto noč v teptanju množice umrla tri mladoletna dekleta, bo moral Maši Gorenjec plačati 15.127,87 evra odškodnine ter sodne stroške. 

Dekle je po poročanju spletnih Slovenskih novic zahtevalo 32.127 evrov odškodnine, a ji sodišče ni ugodilo v celoti.

Umrla tri dekleta
Tragedija pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah se je zgodila 23. decembra 2005. V diskoteki je potekala zabava, na katero je bil vstop do 22. ure brezplačen. Pred diskoteko se je zato malo pred to uro zbrala množica ljudi, ki je želela vstopiti, vendar je prišlo do prerivanja. 

Tri dekleta, 15-letna Katarina Jeras Lajh ter 17-letni Anja Mršič in Natalija Bencan, so padla, množica pa jih je poteptala. Starejši dekleti sta umrli na kraju nesreče, mlajša pa nekaj dni kasneje v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. 

Zavašnik še na begu
Zavašnika je sodišče zaradi povzročitve splošne nevarnosti obsodilo na pet let zapora, a je že od sredine leta 2009, ko bi moral na prestajanje kazni v zapor na Dobu, na begu.

Aprila 2010 pa je ljubljansko okrožno sodišče odločilo, da je za smrt treh deklet pred diskoteko Lipa odškodninsko odgovoren Zavašnik, njegovo podjetje Roto in varnostna družba Enigma Bagarič, ne pa tudi Zavašnikova starša, občina Medvode in država. Sodba še ni pravnomočna, znana pa ni niti višina morebitne odškodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.