Slovenija
18 ogledov

Lipica ob 800 tisočakov

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Manj denarja. A vztrajajo na okrnjenih državnih jaslih in ne iščejo strateškega partnerja.

Lipica. Čeprav rebalans državnega proračuna še ni sprejet, so v Lipici po naših neuradnih podatkih že izračunali, da bodo letos dobili 800 tisočakov manj, kot je bilo predvideno.

Na vladi se izmikajo
Uradnega odgovora in številk, koliko bo Lipica izgubila, nam ni uspelo dobiti. Iz Lipice, kamor smo naslovili vprašanja novemu direktorju Tomiju Rumpfu, so nas z vprašanjem, koliko bodo izgubili, napotili na vlado in njen urad za komuniciranje. Ti pa so se odgovoru na to izognili, češ da se postavka ministrstva za kulturo z milijona ne zmanjšuje. O 3,8 milijona na postavki kmetijskega ministrstva pa nič konkretnega. Le da "proračun še ni sprejet".

Imajo le, kar da proračun
Lipica je v državni lasti in se financira pretežno iz proračunskega denarja. Direktor Rumpf priznava, da bi "morebitno znižanje sredstev financiranja zelo vplivalo na izvajanje vseh nalog, določenih z zakonom o Lipici in rejskim programom". A čeprav so na vidiku finančne težave, v Lipici ostajajo na proračunskih jaslih in strateškega partnerja ne iščejo ne doma ne v tujini.

Želijo petične
Po naših informacijah naj bi se za investiranje v Lipico pred časom zanimali Rusi, ki jih nekateri vidijo kot idealne vlagatelje v Lipico, ki si želi petičnega gosta. Povod za rusko zanimanje naj bi bilo to, da se soproga moskovskega župana ukvarja s konjerejo in ima čredo 500 konj. Informacije v Lipici niso komentirali, zato tudi ne vemo, zakaj se sodelovanje ni zgodilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.