Slovenija
28 ogledov

Lipica se bo usmerila predvsem v turizem

Kobilarna Lipica Saša Despot
Kobilarna Lipica se bo z novim vodstvom poskušala intenzivneje usmeriti v turizem. Novi v. d. direktorja Boštjan Bizjak med prednostnimi nalogami izpostavlja razvoj in trženje novih turističnih produktov.

"Razvoj integralnih turističnih proizvodov" in njihovo trženje na ključnih trgih, te morajo v Lipici še na novo definirati, bosta po besedah Boštjana Bizjaka, ki je vodenje Kobilarne Lipica prevzel 25. oktobra, med prednostnimi nalogami. V Lipici želijo poleg tega okrepiti ponudbo, se dejavneje povezovati z lokalnimi turističnimi ponudniki in se odpreti regionalnemu prostoru.

Sanacija družbe Lipica turizem, ki ima letos izgubo, bo po napovedih novega v. d. direktorja potekala v več stopnjah."Najprej je treba na novo definirati nove produkte, najti nove trge in začeti polniti hotel Maestoso, le tako bomo lahko sanirali poslovni rezultat," je pojasnil.

Kobilarna posluje dobro

Bizjak je potrdil, da se spoprijemajo z likvidnostnimi težavami. A te po njegovem mnenju "z vidika predhodnega poslovanja niso nerešljive, prav tako ne neobvladljive". Rešitev zanje vidi v "novi trženjski strategiji in novi strategiji razvoja turizma". "Prvi rezultati bodo najverjetneje vidni ob koncu prve polovice prihodnjega leta," je dodal.

Kobilarna po besedah novega v. d. posluje dobro. Letos so bile po njegovih navedbah tako izvedene vse dejavnosti, zapisane v letnem načrtu. "Po posvetovanju s strokovnim vodstvom kobilarne bomo morda začeli razvijati nove prireditve in nove dejavnosti ter si prizadevali povečati število dejavnosti, kot so ogledi treningov in predstav lipiške šole jahanja," je še napovedal.

Da imajo do novega v. d. direktorja zaposleni velika pričakovanja, predvsem glede tega, da bo barko v turizmu krmaril bolje od predhodnika in saniral poslovanje, ne skriva niti izvršni sekretar sindikata KS 90 Damjan Volf. Od Bizjaka pričakujejo veliko na področju trženja in prodaje, sicer pa upajo, da se Lipici obetajo boljši časi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.