Slovenija
57 ogledov

Lisice odnesle prvega

Lisičenje na Avčinovi ulici Boštjan Tacol
Stožice. Vodja izmene redarjev, ki so lisičili vsepovprek, degradiran.

Lisičenje in kaznovanje vseh napačno parkiranih vozil okoli ljubljanske dvorane Stožice ob koncertu skupine Il Divo sredi septembra sta po naših informacijah že odnesli vodjo izmene na ljubljanskem mestnem redarstvu, ki naj bi omenjeno vsesplošno kaznovalno akcijo redarjev tudi vodil.

Kot smo neuradno izvedeli, je izmenovodja, ki je takrat usmerjal redarje, pred dnevi postal samo redar, torej brez kakršnekoli druge funkcije. Trenutno pa se še preverja, ali je on tudi dejansko ukazal lisičenje in odvoze s pajkom, kajti po nekaterih informacijah naj bi to redarjem že nekaj dni pred prireditvijo, ko je že bilo jasno, da bo v Stožicah premalo parkirnih mest za vse, ki bodo iz vseh delov države prišli na koncert, ukazal šef redarstva.

Kdo je naročil lisice?

Kaznovani vodja izmene, kot torej kaže, naj ne bi neposredno naročil, naj ob omenjeni prireditvi napačno parkirana vozila odvažajo trije pajki. Običajno ob nedeljah vozila po Ljubljani odvaža le en pajek. Prav tako naj bilo takrat treba vnaprej zagotoviti več lisic, saj naj bi redarji ob nedeljah vozila olisičevali zgolj do popoldneva. A tudi tega naj ne bi odredil takratni vodja izmene redarjev, čeprav je bil za to nalogo določen že nekaj dni pred dogodkom v Stožicah.

Le posamezni primeri

Takratno vsesplošno lisičenje je tako očitno močno zamajalo tudi stolček šefu redarstva Andreju Oraču. Tudi zato naj bi bili v zadnjem času njegovi nadrejeni na Mestni občini Ljubljana (MOL) še posebno pozorni na njegovo delo, odločitve in ukaze redarjem, nato pa se bodo očitno odločili, ali bo Orač redarstvo vodil tudi v prihodnje. Na MOL vztrajajo, da posameznih postopkov zoper uslužbence redarstva ne nameravajo javno komentirati in bodo pri tem tudi vztrajali. Že v začetku oktobra pa so napovedali, da “razen posameznih primerov, kjer gre za neizpolnjevanje obveznosti iz pogodb o zaposlitvi, ni predvideno, da bi na redarstvu kogarkoli menjali”.

Komentarjev 4
  • vico 17:29 06.november 2012.

    komentatorji kok ste blesavi,za vse so krivi ljubljancani...res ste bedaki

  • graff 17:21 05.november 2012.

    Bravo Jankovič, verjetno so redarji tam iz dolenjskega konca, ponavadi sanjajo in mislijo, da so nakjvečji, da so pravi Ljibljančani, zato vžgi po vseh, ki niso iz Ljubljane. Po spominu pišem iz pred nekaj let, na uvozu (rampi) na parkirišče ...prikaži več očesne klinike v LJ.

  • 1111 14:54 05.november 2012.

    ...a si tej kej potegnu iz tega nauka??? ...bebo!