Slovenija
3349 ogledov

Listo Alenke Bratušek so zavrnili

Alenka Bratušek Saša Despot
Kranjska občinska volilna komisija je Listi Alenke Bratušek in Boštjana Trilarja, ki sicer podpira županskega kandidata Iztoka Puriča, zaradi kršitev zakonodaje odrekla pravico do sodelovanja na lokalnih volitvah, piše današnji Dnevnik.

V volilni komisiji zaradi vročanja sklepa strankam zadeve za časnik niso želeli komentirati.

Sklep volilne komisije je v petek zvečer v kranjski občinski stavbi prevzel predstavnik Liste Alenke Bratušek in Boštjana Trilarja Tomaž Krišelj, ki odločitve komisije prav tako ni želel komentirati. Zaenkrat tudi ni odzivov iz stranke Več za Kranj (vodi jo zdajšnji župan Trilar) in Stranke Alenke Bratušek (SAB).

Kandidaturo Liste Alenke Bratušek in Boštjana Trilarja za svetniška mesta sta podprli stranki, ne pa tudi volivci, čeprav je Trilar v četrtek zatrdil, da imajo dovolj podpisov za podporo županskemu kandidatu Puriču, piše Dnevnik. Kot prvi na listi kandidira Trilar, na zadnjem mestu pa je Purič. Listi po odločitvi volilne komisije ostaja možnost pritožbe na upravno sodišče.

Po poročanju časnika tudi Stranka za napredek KS, ki je politična podpornica zdajšnjega kranjskega župana, zaradi kršitve zakonodaje na lokalnih volitvah ne bo smela sodelovati. V Kranju naj bi imele še nekatere stranke - med njimi SD, DeSUS in Lista Zorana Savanovića - težave zaradi upoštevanja ženskih kvot in podobnih razlogov, a šlo naj bi predvsem za volitve v svete krajevnih skupnosti.

Upravno sodišče bo v začetku prihodnjega tedna odločalo o pritožbah na navedene zavrnitve, še dodaja časnik.

Komentarjev 2
  • Janez_53 19:24 21.oktober 2018.

    Novinar, ki kaj da nase, ne bi nikoli zapisal, da "je nekdo ostal z dolgim nosom"! To je namreč precej primitivno in daleč od objektivnega poročanja. Alenke sicer kot političarke ne maram, kar je posledica njene nepoštene igre kot predsednice ...prikaži več vlade, ki je zaradi osebnih interesov državo pustila na cedilu in nato velike blamaže pred evropskim parlamentom, kjer je izpadla prav bedno. Ampak tako privoščljiv naslov je pa vseeno nevreden poštenega novinarja.

  • mirror 13:35 21.oktober 2018.

    Kranjski dosje Iztok Purič je skupni kandidat Več za Kranj župana Kranja Boštjana Trilarja in SAB. Javnosti je znan tudi po tem, da so leta 2012 gorenjski kriminalisti zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih ...prikaži večh pravic. Po ugotovitvah je v letu 2008 v imenu zavoda Brdo za 70.000 evrov preplačal nakup preproge. Purič, ki je bil dolgoletni direktor zavoda, je bil nato razrešen s položaja tudi zaradi drugih nepravilnosti.