Slovenija
72 ogledov

Litrca brinjevca dražja za polovico

Nekatere podražitve naj bi bile tudi 50-odstotne. Žurnal24 main
Na podražitve proizvajalca pijač Dana nas je opozoril bralec. Dana draži vodo, sokove in alkohol.
"V ponedeljek sem v Intersparu opazil podražitev izdelkov proizvajalca Dana," nam je sporočil bralec. Voda in sokovi naj bi se podražili za okoli deset centov, medtem ko naj bi se liter brinjevca podražil za šest evrov – s 13,63 na 19,66 evra, kar je razvidno s fotografije.

Danini novi ceniki
"Potrdimo lahko, da je podjetje Dana v novih cenikih, poslanih 10. januarja 2009, povišalo cene sokov in alkoholnih pijač," so zgodbo bralca potrdili pri Sparu Slovenija. Niso pa nam sporočili, za koliko in katerim izdelkom so dvignili cene, čeprav smo jih vprašali tudi po tem.

Redna podražitev
Pri najboljšem sosedu Mercatorju so nam povedali, da gre za redno podražitev dobavitelja Dana, ki so jo prejeli že novembra lani. "Sokovi in nektarji Dane so se podražili od pet do devet odstotkov, druge brezalkoholne pijače tega dobavitelja pa od pet do 15 odsotkov. Alkoholne pijače Dane so se podražile za približno tri odstotke, le ena za 12," pravijo pri Mercatorju in dodajajo, da je svoje alkoholne pijače podražil tudi Stock Trade, in sicer za okoli tri odstotke.

Tuš cen ni spreminjal

"V Tušu se cene omenjenih brezalkoholnih in alkoholnih pijač niso spremenile," pa odgovarjajo v Engrotušu, kjer še vedno poudarjajo, da sami cen ne bodo dvigovali, prav tako pa ne bodo dopustili neupravičenega dvigovanja cen dobaviteljev. Za informacije o morebitnih podražitvah pa so nas naslovili na dobavitelja.
 
Zakaj je Dana spremenila cenik, kateri njeni izdelki so se podražili in za koliko, nam včeraj do konca redakcije iz podjetja niso odgovorili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.