Slovenija
36 ogledov

Livarna še ena socialna bomba?

Slovenija 24.04.13, stavka delavcev Sanitec-a, hcerinskega podjetja Mariborskih Nino Verdnik
Po neuspešnem predlogu o dokapitalizaciji stavkali v mariborski livarni.

"Hočemo plače, hočemo plače," so vzklikali delavci pred zaprtimi vrati Mariborske livarne Maribor (MLM), kjer je zaposlenih okoli 800 ljudi. Včeraj so se za stavko odločili zaposleni v Sanitecu, hčerinskem podjetju MLM. Tam jih je na plačilni listi še okoli 220. Janja Veber, predsednica sindikata kovinske in elektro industrije v MLM, je pojasnila, da zahtevajo izplačilo plač in razjasnitev usode podjetja.

Grozi tudi stečaj

"Zdi se nam, da se je z novim direktorjem naša usoda zapečatila. Grozi nam najhujše, tudi stečaj," je pojasnila Vebrova, ki pravi, da so pod prejšnjo upravo Branka Žerdonerja imeli redne plače in izplačan regres, od leta 2008 pa so se zaradi krize odpovedali desetim odstotkom plače. Upravo je lani prevzel Boris Šlamberger, ki so ga na to mesto postavile banke upnice, in sicer Nova KBM, Probanka in Abanka Vipa. Predsednika uprave včeraj ni bilo v Mariboru, kot je neuradno slišati, naj bi bil v Ljubljani, kjer naj bi se pogovarjal za državno pomoč.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.