Slovenija
233 ogledov

Lizing, da te kap

Rubež. Osemindvajsetletno Koprčanko doletel rubež za avto, ki ga, kot trdi, ni najela.

"Prav vse se da dogovoriti. Če poznaš prave ljudi, je mogoče skleniti celo lizing za avtomobil, ki sploh ne obstaja," zgodbo 28-letne Koprčanke komentira vir, ki ne želi biti imenovan.

              14
tisoč evrov je bil vreden avtomobil, za katerega je bil sklenjen lizing.

Njen nekdanji partner J. J. je po njenih besedah ponaredil njen podpis in s podjetjem VBS Leasing sklenil pogodbo za avtomobil, vreden skoraj 14 tisoč evrov. Sama ni podpisala nobenega dokumenta, v času sklenitve lizinške pogodbe niti ni bila zaposlena. "J. J. je zdaj v zaporu na Dobu zaradi drugih kriminalnih dejanj; kje je audi, ne vem. Na vratih stanovanja moje mame, pri kateri sem imela prijavljeno stalno prebivališče, pa se je pojavil rubežnik, ki ga je poslalo podjetje VBS Leasing. Dobila sem tudi rubež na prihodke na transakcijskem računu, izvršbe imam celo za prometne prekrške, storjene v krajih, v katerih nisem nikoli bila. Vozniškega izpita pa itak nimam," razlaga 28-letnica iz Kopra. J. J. je policiji prijavila zaradi goljufije, na Primorski pravni center pa se je obrnila za brezplačno pravno pomoč.

Na Leasingu osorni
Na sedežu podjetja VBS Leasing smo v petek ves dan neuspešno poskušali izvedeti še njihovo plat zgodbe. Na njihovo zahtevo smo jim po faksu poslali kopije dokumentov. Naposled pa nas je eden od uslužbencev neprijazno odslovil, češ da se z nami ne bodo pogovarjali, ker ne vedo, kdo v resnici smo, in da gre za varstvo osebnih podatkov njihovih strank, ki jih ne bodo razkrivali.

Govorili smo tudi z direktorjem podjetja, ki je audija uvozil iz Italije. "Prodali smo ga naprej, kaj so z avtom počeli drugi, pa ne vem," pravi David Svetličič iz idrijskega podjetja Asi. Avto je od njega kupilo gorenjsko podjetje prijatelja zdaj zaprtega J.J.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.