Slovenija
44 ogledov

Ljubezen, rojena v begunskem centru

Pixi in Diana Facebook
Slovenski prostovoljec je zaprosil švicarsko prostovoljko. Spoznala sta se v begunskem centru pri mejnem prehodu Bapska na Hrvaškem.

Izredne situacije iz ljudi menda zvabijo najslabše in najboljše. Dvema prostovoljcema – on je iz slovenske Vrhnike, ona iz Švice – je begunska kriza spremenila življenje in to na način, ki ga najverjetneje nista pričakovala niti v snu.

Niti Pixi niti jaz nisva prišla iskati ljubezen, pač pa ljubezen dajati. Ljubezen je vendarle našla naju,” je za hrvaški portal Index.hr povedala 34-letna prostovoljka Diana Hood. Ta teden se je zaročila s 37-letnim slovenskim prostovoljcem Adisom Imamovićem Pixijem.

V blatu begunskega centra

Medtem ko sva dan in noč pomagala beguncem, ki bežijo iz svojih zaradi vojne porušenih domov, ko sva gledala izgubljene družine, ki iščejo priložnost za novo življenje nisva niti slutila, da se ravno tu, v blatu begunskega centra, med utrujenimi in lačnimi, med jokajočimi otroki, za naju začenja nekaj lepega, nekaj, kar nama je spremenilo življenje,” je dodala prostovoljka.

Po tednu dni prostovoljnega dela v centru pri mejnem prehodu Bapska je s švicarskimi kolegi odšla na še bolj izpostavljeno točko v Preševu, da bi tam vzpostavila humanitarno pomoč.

Naša pomoč je bila v tistem trenutku veliko bolj potrebna v Preševu, tam stvari niso tako dobro stekle kot v centru pri prehodu Bapska. Že po nekaj urah, ko sva se s Pixijem razšla, sem ugotovila, da mi človek, ki sem ga komaj spoznala, zelo manjka. Pogrešala sem njegovo podporo, predvsem pa njegovo sposobnost, da v čisto vsakem, še tako mračnem kotu pekla najde nekaj lepega,” je novinarki portala Index.hr povedala švicarska prostovoljka.

Očitno je bila naklonjenost obojestranska, slovenski prostovoljec je čez nekaj dni tudi sam prispel v Preševo. Časa za pogovore, kot jih imajo običajno ljudje, ki začenjajo romance, ni bilo. Trdo sta delala, v pomanjkanju prostovoljcev sta delala tudi po 24 ur.

Snubitev preko Facebooka

Čez nekaj dni sta se zopet razšla, Švicarka je odšla po nove zaloge v svojo državo, Slovenec v svojo. “Ravno v teh dneh sem si uspela priznati, da sem zaljubljena,” pove 34-letna prostovoljka.

Tudi Pixi je čutil podobno. “Štiri dni brez Diane so se mi zdeli kot večnost, peti dan po najinem prvem poljubu sem ji preko Facebooka poslal povsem enostavno, vendar iskreno sporočilo: ‘Se boš poročila z mano? Grozno te pogrešam’. Na moje veliko veselje Diana je pristala, poročila se bova v Preševu. Izbrala sva že priči, najina prijatelja prostovoljca,” pripoveduje slovenski prostovoljec.

Poroka bo čez natanko dva tedna. Skromna in enostavna, kot sta očitno prostovoljca velikega srca. 

Komentarjev 23
  • kapibara 10:28 16.november 2015.

    @boris - 8.11. nedelja..zopet so v Polju spuščal na "Vikend paket"..

  • pilotko 18:38 08.november 2015.

    Biti SLOVENEC je eno, imeti slovensko državljanstvo pa nekaj drugega in razlika je očitna. Razprodali smo državljanstva za drobiž , Švicarji pa zanj zahtevajo vse kaj drugega in zato ima to ceno in v državi vlada RED !ADIS bo ...prikaži večbo sedaj lahko odskočil ne v Nemčijo ampak kar v Švico. Za začetek bo dobra tale naivna CH prostovoljka kasneje pa bo že kako, tako to gre.

  • Boris Odreitz 11:34 08.november 2015.

    Na kozlanje mi gre ko berem kake komentarje fuj pa kaki ste nekateri "Ljudje" lepo jse da sta se zaljubila, jima želim vso srečo, in vem da jo bosta-stajo že našla. Želim pa Smrt nacistom in fašistom SDS tudi vi ...prikaži veči ste nacisti in fašisti Janša ti pa si itak pokvarjenec lažnjivi kradljivi goljufivi tako kot večina tvojih Avc in Koz !!!