Slovenija
13 ogledov

Ljubljana bo na udaru dijakov

informativni dan, Filozofska fakulteta Žurnal24 main
Informativni dnevi. Pripravite se vnaprej.

V petek in soboto bosta na srednjih, višjih in visokih šolah potekala informativna dneva. Največ dijakov pričakujejo na ljubljanskih fakultetah. Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (Šoul) dijakom zato svetuje, naj se vnaprej pozanimajo o lokacijah fakultet.

Vozniki bodo pomagali

Ljubljanski potniški promet (LPP) bo v svojem potniškem centru, na železniški postaji in Bavarskem dvoru delil brošure in informacije za dijake, na svojih infotočkah pa tudi navodila za uporabo urbane. Za načrtovanje poti do želene fakultete svetujejo ogled njihove spletne strani. Imena fakultet se bodo izjemoma izpisovala tudi na avtobusih pred najbližjimi postajami. Za nasvet bodo lahko povprašali tudi voznike, a na LPP opozarjajo, da tega ne smejo storiti med vožnjo.

Brezplačno do Kopra

Študente bodo v prestolnici usmerjali informatorji Šoula, ki bodo postavljeni na različnih mestih. Na srednjih šolah bodo že prej razdelili brošure s podrobnimi opisi dostopa do posameznih fakultet. "Informativni dnevi so za dijake idealna priložnost, da nekoliko pobližje spoznajo posamezno fakulteto in študijske programe ter začutijo utrip visokošolskega zavoda, ki jih bo v prihodnjih letih spremljal vsak dan," poudarja predsednik Šoula Rok Likovič. Na Primorskem bo Študentska organizacija Univerze na Primorskem organizirala brezplačen avtobusni prevoz od Murske Sobote z vmesnimi postajami do Kopra.

Komentarjev 1
  • Stolp 12:41 12.februar 2014.

    A usmerjali jih bodo informatorji??? Pa dobro pa mi nismo mel nobenih informatorjev ko smo mel informativne pa smo znali do izbrane šole oz. faksa priti in takrat ni bilo interneta. Danes pa imajo gor vse informacije, pa ...prikaži veča proge trol pa google maps... in jih je treba usmerjat ????? Naj se znajdejo malo, če ne se v življenju tudi ne bojoInformatorji?!? Pa kdo spet meče stran naš davkoplačevalski denar.