Slovenija
4 ogledov

Ljubljana boljša od Londona in Bruslja

ljubljana Žurnal24 main
Najkvalitetnejše se živi v evropskih mestih, najvarneje pa je v Luxembourgu. Ljubljana je v kategoriji varnosti za seboj pustila tudi Bruselj in London.

Če želite zase najkvalitetnejše življenje, morate v avstrijsko prestolnico. Raziskava Mercer o kvaliteti življenja je namreč pokazala, da se najkvalitetneje živi na Dunaju. Sledita mu Zürich in novozelandski Auckland. Četrti je München, peto mesto si delita Düsseldorf in Vancouver. Do desetega mesta se zvrstijo še Frankfurt, Ženeva, Köbenhavn in Bern. Med prvimi 25 mesti na lestvici je sicer več kot polovica evropskih mest.

Posebej so ugotavljali tudi, katera mesta so najbolj varna. Pri tem so upoštevali notranjo stabilnost, stopnjo kriminala, učinkovitost policije in mednarodne odnose države. Po teh kriterijih je najbolj varno mesto Luxembourg, ki mu na drugem mestu sledijo kar tri mesta, in sicer Bern, Helsinki in Zürich. Na petem mestu je Dunaj, šesto pa si delita Ženeva in Stockholm. Ljubljana se je uvrstila na 30. mesto in za seboj pustila Tokio, Dubaj, Bruselj, Stuttgart, Prago, Bratislavo in London, ki se je uvrstil na 68. mesto.

Mesta, ki so pristala na dnu lestvice glede na kvaliteto življenja, so Kartum, Port-au-Prince, N'Djamena, Bangui in Bagdad na zadnjem mestu. Pet najnevarnejših mest na svetu je Kinšasa, Bangui, Abidžan, N'Djamena. Na zadnjem mestu je tudi v tem pogledu pristala iraška prestolnica.

Komentarjev 1
  • matt5 17:26 29.november 2011.

    Če je ljubljana varnejša od Bagdada, se nam ni kaj bati.