Slovenija
60 ogledov

Ljubljana in Maribor na udaru dijakov in učencev

Informativni dnevi Anže Petkovšek
Jutri in pojutrišnjem bodo na fakultetah in srednjih šolah potekali informativni dnevi tako za srednje šole kot za fakultete.

Jutri in pojutrišnjem bodo na fakultetah in srednjih šolah potekali informativni dnevi. Jutri bodo fakultete bodočim študentom odprle vrata ob 10. in 15., na nekaterih ljubljanskih fakultetah tudi ob 12. uri. V soboto bodo predstavitve študijskih programov potekale ob 10., na Univerzi na Primorskem pa še ob 13. ali 15. uri.

Obiskovalci informativnih dni se lahko seznanijo s potekom študija, predmeti, urnikom, načinom ocenjevanja, pogoji napredovanja v višji letnik itd. Pomembni so tudi podatki, ki zadevajo ostale dele študentskega življenja, med njimi študentsko bivanje, obštudijske aktivnosti in študentsko prehrano.

Brošure z vsemi informacijami

Ljubljanski ŠOU je kot vsako leto pripravil brošuro, v kateri so opisane vse ljubljanske fakultete, poleg tega so vanjo vključeni vozni redi vlakov in avtobusov ter zemljevid voznih linij Ljubljanskega potniškega prometa. V njej so tudi zbrane informacije o družini ŠOU v Ljubljani in njenih storitvah. Brošure bodo delili na različnih info točkah. Informatorji, oblečeni v prepoznavne ŠOU majice, bodo na voljo tudi z nasveti. Poleg tega bo odprta brezplačna info telefonska številka 01 438 02 53.

Informatorji pred fakultetami

Tisti, ki bodo v petek obiskali fakultete mariborske univerze, se bodo lahko po pomoč obrnili na tamkajšnjo študentsko organizacijo, katere člani bodo na voljo pred fakultetamiInformatorji bodo delili letake dobrodošlice s pomembnimi datumi. Ključne informacije bodo zbrane še na spletni strani ŠOU v Mariboru v Bruc priročniku, dijaki si bodo lahko ogledali tudi spletni zemljevid Študentsko mesto Maribor.

Člani primorskega ŠOU bodo skupaj s predstavniki študentskih svetov fakultet bodočim študentom na voljo z različnimi uporabnimi informacijami. Obiskovalcem iz oddaljenih krajev bo tudi to leto zagotovljen brezplačni avtobusni prevoz na Obalo. Avtobusi bodo v petek vozili na relaciji Murska Sobota-Maribor-Celje-Ljubljana-Postojna-Koper-Izola-Portorož. Elektronske prijave zbirajo do torka.

Na ljubljanski univerzi na voljo največ mest

ljubljana14.02.08...filozofska fakulteta...informativni dnevi...studentje..foto: | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Za šolsko leto 2016/2017 je razpisanih 22.960 vpisnih mest na srednjih šolah, kar je okoli 690 mest več kot v prejšnjem šolskem letu. Letos osnovno šolo sicer končuje 17.424 učencev. Vpis v srednje šole bo mogoč do 4. aprila.

Za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe je za javne visokošolske zavode in zavode s koncesijo v naslednjem študijskem letu razpisanih 18.543 vpisnih mest. Od tega je 14.626 mest namenjenih rednemu, 3917 pa izrednemu študiju.

Največ mest ponuja ljubljanska univerza (9841), sledijo ji mariborska (5034), primorska (1553) in novogoriška (295). Samostojni javni visokošolski zavodi in visokošolski zavodi s koncesijo imajo razpisanih 1820 mest. Prvi prijavni rok se je začel v petek, trajal bo do 4. marca.

Za študente višjih šol je na voljo 12.877 vpisnih mest. Prvi prijavni rok bo trajal od 15. februarja do 8. marca, drugi pa od 29. avgusta do 2. septembra.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.