Slovenija
8998 ogledov

Ljubljana: Obnovili so celo cesto, ta del, poln udarnih jam, pa izpustili

poškovano cestišče
1/4
Saša Despot
Nevarno uničeno cestišče na Dunajski cesti preži na kolesarje in pešce, pristojni kmalu obljubljajo sanacijo.

Pisala nam je razburjena Ljubljančanka, ki se ji je na uničenem cestišču Dunajske ceste na poti v službo predrla zračnica na kolesu.

"Na Dunajski pri Rotondi je cestišče pri prehodu čez obvoznico tako uničeno, da je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo. Pa sem zelo pazljiva, ko prečkam cesto. Prav nič se ne bi čudila, če bi v katero od udarnih jam nesrečno stopil pešec, sploh starejši, in se poškodoval. Pri vsem tem pa je najbolj žalostno, da so Dunajsko cesto pred kratkim obnavljali, nadvoza pa se delavci niso niti dotaknili in je v obupnem stanju že zelo dolgo časa," je zapisala.

Dunajska cesta udarne jame uničeno cestišče | Avtor:

Žurnalov fotograf, ki smo ga prosili, naj preveri, ali je cestišče res tako uničeno, je ugotovil, da stanje Dunajske ceste ni nič boljše niti na delu, ki je namenjeno za ostala vozila. Da je asfaltna površina poškodovana, opozarjajo že prometni znaki.

poškovano cestišče | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Med preverjanjem smo naleteli tudi na video posnetek kolesarja, ki je v hudem nalivu snemal svojo pot domov. Na cestišču prehoda Dunajske prek obvoznice se ob deževju zbere velika količina vode. Kaj se zgodi, ko vanjo zapelje avtobus, medtem pa ob cesti hodi pešec ali se vozi kolesar, si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.

Zakaj so med lansko rekonstrukcijo Dunajske ceste izpustili obnovo nadvoza nad obvoznico, smo vprašali pristojne na Darsu in Mestni občini Ljubljana (Mol), a odgovora nismo dobili.

Z Mola so nam odgovorili, da površine nadvoza nad obvoznico na Dunajski cesti koncesionar za vzdrževanje cest redno pregleduje in po potrebi krpa s hladno asfaltno maso.

Dodali so, da bo skupen razpis Mola in Darsa za obnovo predvidoma objavljen še ta mesec, začetek del pa pričakujejo septembra letos: "Dars bo izvedel prenovo konstrukcije nadvoza, Mol pa vozišče."

Podobno so nam pojasnili na Darsu: Naročnik del bo Mol, Dars pa sofinancer, kot je na primer pri obnovi nadvoza Podutiška cesta, ki je ta hip v zaključni fazi. "Pri obnovi nadvoza Dunajska cesta bodo celovito urejene tudi prometne površine," zagotavljajo.

poškovano cestišče | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Glede nadvozov ljubljanske obvoznice na Darsu pojasnjujejo, da je v njihovem upravljanju nosilna (s tem tudi prekladna) konstrukcija objekta, za asfaltno vozišče ter opremo (ograja, razsvetljava …) pa skrbi Mol.

"Upravljavci cest in poti na nadvozih in nadhodih na avtocestah in hitrih cestah so skladno s področno zakonodajo zadolženi za vzdrževanje cest in poti na objektih in njegove opreme, ki služi za varnost na njem. Dars je zadolžen samo za nosilne konstrukcije teh objektov brez opreme," še poudarjajo na Darsu.

Komentarjev 12
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:42 28.julij 2022.

    Poznam ene par cestnih delavcev, višjih in nižjih profilov. Grejo radi z asfaltom na občinski ali državni račun še kam kej pofušat ali pa kakšnemu od ta višjih zastonj dvorišče asfaltirat, kaj hitro potem zmanjka za dostojne ceste.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:40 28.julij 2022.

    Prenova cest po Lj je katastrofa in ne mislim samo kvalitete. Dunajsko so delali na treh različnih koncih istočasno, pa Parmovo In Bežigrad cesto tudi, nekateri ljudje niti domov kakšen dan z avtom niso mogli, pa vse brez obvestil.

  • Avatar Lucinda_Binney
    Lucinda_Binney 16:38 28.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ..... Tako sem začel ............... >>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com