Slovenija
46 ogledov

Ljubljana ostala brez elektrike

Omarica s števci porabe električne energije. Žurnal24 main
Center Ljubljane zaradi napake na omrežju pol ure ostal brez elektrike. Nekaj ljudi obtičalo v dvigalih, rešiti se jim je uspelo pred prihodom gasilcev.

Da je prišlo do izpada, so nam potrdili tudi pri LPT, ki upravlja s semaforji. Bralec nam je namreč sporočil, da ti v Ljubljani niso delovali.

Okvara naj bi bila po naših podatkih odpravljena v pol ure. Morda je zanimivo omeniti, da so, kot smo izvedeli, brez elektrike ostali tudi v prostorih Elektra Ljubljana.

"Zaradi okvare v razdelilno transformatorski postaji Center ob 11.50 uri je prišlo do izpada napajanja z električno energijo širšega središča Ljubljane. V najrajšem možnem času, ob 12.15 uri smo vsem odjemalcem ponovno zagotovili napajanje. Vzroke okvare še ugotavljamo," so nam sporočili iz elektra Ljubljana.

Iz dvigal so se rešili sami

Zaradi izpada naj bi evakuirali nekatere trgovine v centru Ljubljane.

Izvedeli smo tudi, da so v stavbi Slovenijalesa pri Gospodarskem razstavišču vsaj tri osebe obtičale v dvigalu. Iz njega so se rešile same po tem, ko jim je uspelo na silo odpreti vrata.

Na Gasilski brigadi Ljubljana so nam potrdili, da so bili v dveh primerih klicani zaradi oseb, ki so obtičale v dvigalih. Vsem pa je iz dvigal uspelo priti samim.

Poleg tega so bili gasilci obveščeni o sumu požara, izkazalo pa se je, da se je v kleti ob izpadu elektrike le vključil pomožni agregat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.