Slovenija
1912 ogledov

Ljubljana: Po študentski žurki izginilo 70 tisočakov

škisova tržnica
1/6
Saša Despot
Na lanski Škisovi tržnici, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Škis), je med prevozom denarja po dogodku izginilo približno 70.000 evrov študentskega denarja, poročajo mediji.

Med štetjem naj bi se zaradi napake "na neki točki" prenosa denarja izgubila vsa njegova sledljivost. Dogodek so organizatorji prijavili policiji.

Svet24 poroča, da so predstavniki Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis) zadevo prijavili policiji, odgovornosti pa ni prevzel nihče. Hkrati naj bi potrebovali celo leto, da so izginotje 70.667,70 evra prejšnji teden predstavili svetu Zveze Škis in svojim članom. Takratna predsednica Zveze Škis Patricija Premrov je zaradi dogodka sicer ponudila odstop, ki pa ni bil sprejet, so pojasnili na zvezi.

Kot so pojasnili, je bil denar na študentskem dogodku sledljiv od vseh štirih blagajn, kjer sta ga neodvisno prešteli dve osebi - natakar in varnostnik, ga zapečatili v bančni vreči, predali zaupniku, ki ga je odnesel do avtomobila, s katerim so denar nato prepeljali na varno lokacijo, kjer je bil predan blagajničarki. Nato pa so pri končnem štetju po informacijah spletnega portala Svet24 pogrešili celo bančno vrečo.

škisova tržnica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Izginotja denarja po poročanju medijev vodilni v Škisu niso omenili v finančnem poročilu Škisove tržnice 2018, so ga pa omenili v poročilu Ajpesu. Na Policijski upravi Ljubljana pa so za spletni portal 24ur potrdili, da so konec avgusta 2018 zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine na okrožno tožilstvo v Ljubljani.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Boris 16:54 03.april 2019.

    Ah, dajte no, zaupniku ?