Slovenija
1589 ogledov

Ljubljana: Projekt Emonika za nedoločen čas ustavljen

Emonika
1/4
Arhiv Trigranita
Družba Mas Real Estate, ki je z družbo Prime Kapital ustanovila skupno podjetje za vlaganje v komercialni del ljubljanskega projekta Emonika, je projekt za nedoločen čas ustavila.

Kot so zapisali v poslovnem poročilu, je januarja postalo jasno, da so nekatera regulatorna vprašanja nepremostljiva, zato se bo družba usmerila na druge projekte.

Čeprav smo s Slovenskimi železnicami dosegli načelen trgovski dogovor in kljub spodbudnemu napredku na različnih področjih, je januarja 2018 postalo jasno, da so nekatera regulatorna vprašanja nepremostljiva, so v družbi zapisali v pred dnevi objavljenem poročilu, ki se nanaša na konsolidirane finančne rezultate druge polovice leta 2017.

Katere so nepremostljive regulatorne težave, v poročilu niso navedli. Stroški prekinitve projekta so omejeni in znašajo okoli 1,5 milijona evrov, od tega na družbo Mas pade okoli 600.000 evrov. V družbi so ob tem zapisali, da se bodo osredotočili na druge projekte.

Poslovno-stanovanjski kompleks Emonika in nova železniška postaja sta doslej pri | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Informacije iz poslovnega poročila Masa v zvezi z Emoniko je za Dnevnik potrdil tudi vodja projekta pri Prime Kapitalu Csaba Toth. Za časnik je pojasnil, da Prime Kapital še vedno zanima ta projekt, čeprav lastnika zemljišč niso mogli prepričati, da bi sprejel njihovo predlagano časovnico za nadaljnje korake. Brez podpore lastnika zemljišč po njegovih besedah ne morejo nadaljevati.

Lastnik zemljišč, na katerih je predvidena gradnja komercialnega dela Emonike, je trojica projektnih družb, katerih večinski lastnik je ciprska družba Granit Polus. To so leta 2015 ustanovili lastniki in menedžment nekdanje skupine Trigranit, ki je v preteklosti v javno-zasebnem partnerstvu nameravala zgraditi tako komercialni kot javni del projekta, ki vključuje tudi prenovo ljubljanske železniške postaje in gradnjo nove avtobusne postaje.

Emonika | Avtor: Emonika Emonika
"Upamo, da se bo situacija spremenila in se bomo lahko vrnili k projektu Emonika," je za Dnevnik še povedal Toth. Glavni direktor za naložbe pri Masu Jonathan Knight se na vprašanja o projektu še ni odzval.

V Emoniki naj bi bili multipleks CineStar, Hard Rock Cafe, pa tudi trgovine Zara Home, Reserved, Aldo in Illy Coffee Shop.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mirror 11:06 01.marec 2018.

    Ni bilo obljubljenih 10%....

  • gregor51 10:44 01.marec 2018.

    ja naš furer -jankovič zloba ni pokasiral nič pa so mogl ustavt