Slovenija
19 ogledov

Ljubljana: redarji v poostren nadzor okoli šol in vrtcev

Vrtec Zelena jama Žurnal24 main
Mestni redarji bodo od torka do petka v okolici šol in vrtcev izvajali poostren nadzor nad upoštevanjem pravil, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana (MOL).

Ljubljansko redarstvo v okolici vrtcev in osnovnih šol beleži vse več kršitev cestnoprometnih predpisov. Najpogosteje se soočajo s prekoračitvami hitrosti in napačnim parkiranjem.

V neposredni bližini večine vrtcev in šol so parkirna mesta s časovno omejitvijo oziroma območja kratkotrajnega parkiranja, ki so namenjena staršem, ki pripeljejo svoje otroke v vrtec ali šolo, zasedejo pa jih drugi vozniki, opozarjajo v službi za odnose z javnostmi MOL. Druga pogosta kršitev v okolici izobraževalnih ustanov je parkiranje na pločnikih, tretja pa prehitra in neprilagojena hitrost.

Mestno redarstvo MOL bo zato od torka do petka izvajalo poostren nadzor nad upoštevanjem cestnoprometnih predpisov v okolici ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol. S tem nadzorom želijo mestni redarji opozoriti kršitelje, da s takšnim ravnanjem ogrožajo najmlajše in najbolj ogrožene udeležence v prometu. Prav tako pa želijo na pravilno ravnanje in upoštevanje predpisov spomniti vse preostale udeležence v prometu.

Komentarjev 3
  • nostradamus 11:50 09.april 2012.

    bolano vsi vemo da starsi dnevno vozijo otroke tako v vrtec kot tudi v solo j..e se jankovicu samo da kasira ni cudno da je cel kup redarjev zapustilo to sluzbo norma ki jo imajo zastavljeno je visoka (cena ki ...prikaži več jo placujemo ljubljancani - predvsem tisti ki nismo volili serifa je velika) mestno blagajno naj resuje jankovic z svojimi kreditnimi sposobnostmi tako Mol kot tudi njegova Electa sta globoko v rdecih stevilkah in mimogrede se tole kot uspesen poslovnez za kakrsnega se ima ne bi bil zadolzen povsod naokoli

  • max 11:39 09.april 2012.

    Če me spomin ne vara je nadzor v okolici vrtcev, šol, bolnišnic in ostalih ustanov, kjer se gibljejo najbolj ranljivi udeleženci v prometu ( otroci, bolniki, starejši ) osnovno poslanstvo mestnega redarstva. Z napovedjo akcije priznavajo, da so do sedaj ...prikaži več kaznovali tam kjer je jasno, da bo mestna blagajna polna.

  • punca05 11:17 09.april 2012.

    učitelji se bojijo, da jih bodo gospodarstveniki napadli, ker take butaste predloge od Štruklja podpirajo