Slovenija
6589 ogledov

Ljubljana: Močno je počilo, semaforji ne delujejo, ostali so brez elektrike

Vozilo trčilo v transformatorsko postajo in zagorelo. Semaforji v okolici ne delujejo.

Danes okoli 18. ure je na območju Žal v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je vozilo trčilo v transformatorsko postajo, so sporočili ljubljanski policisti.

"Po do sedaj zbranih obvestilih je bil v trčenju v objekt-transformatorsko postajo samoudeležen voznik osebnega vozila. Slednji je na Pokopališki ulici zapeljal čez rondo Žale in nato izven vozišča na zelenico do transformatorske postaje, kjer je trčil v objekt, vozilo pa je zagorelo," so pojasnili policisti in dodali, da je voznik, ki je vozilo zapustil, potreboval zdravniško oskrbo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter ostale ekipe, ki odpravljajo posledice dogodka.

"Vzrok in okoliščine dogodka še niso v celoti pojasnjene, do njega pa je lahko prišlo tudi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja voznika. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil."

Na širšem območju Most in Bežigrada je še vedno motena oskrba z električno energijo, moteno je tudi delovanje semaforjev. Policisti opozarjajo voznike in pešce, naj bodo pri vožnji in hoji po vozišču previdni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • AN27 08:59 17.maj 2023.

    Na tem primeru se lepo vidi, kako slabo imamo zavarovano ključno infrastrukturo. Z enim malim fiatom 500 je mogoče onesposobiti preskrbo polovice glavnega mesta z elektriko. A se sploh še kdo zaveda, kaka nevarnost je to?

  • Kmodri 01:12 17.maj 2023.

    Zavzeti privrženec zelene agende je poskusil priklopit svoj avto z notranjim izgorevanjem na elektriko! Eksperiment ni uspel...

  • franc078 22:18 16.maj 2023.

    CIA/Mosad v ozadju....

Sorodne novice