Slovenija
30 ogledov

Ljubljančani zadolženi po 684 evrov

ljubljana 02.10.13, Zoran Jankovic, redna novinarska konferenca mestne obcine Lj Anže Petkovšek
Drugi rebalans. Je za 53 milijonov evrov nižji od prvega rebalansa. MOL bo leto končala v plusu.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo konec leta zadolžena za 133,6 milijona evrov, skupaj z javnim holdingom in stanovanjskim skladom za 188 milijonov, kar pomeni, da bo imel vsak Ljubljančan do konca leta za 684 evrov dolga. Rekordno se je zadolžil Javni holding Ljubljana, ki združuje štiri javna podjetja, in sicer za 26,1 milijona evrov – lani je imel na primer za 8,8 milijona evrov dolga.

Take številke so zapisane v drugem rebalansu letošnjega proračuna MOL, ki ga bodo mestni svetniki potrdili 9. decembra. Drugi rebalans je težak 268 milijonov evrov, kar je 53 milijonov manj od prvega. Na MOL so zdaj za slabih 48 milijonov znižali investicijske odhodke. Zato načrtujejo, da bodo leto končali z 2,3 milijona evrov presežka.

Še vedno za Stožice

MOL je letos največ denarja namenila za investicije v vrtce in šole – okoli 11 milijonov evrov. Urejanje vodovoda in kanalizacije na Rakovi jelši jo je stalo 2,8 milijona evrov, 2,4 milijona je tudi letos morala odšteti za Stožice in 2,3 milijona evrov za ureditev javne razsvetljave. Za največji trenutni projekt MOL, regijski center za ravnanje z odpadki, je plačala 700 tisoč evrov, kar 3,6 milijona evrov pa pričakuje evropskih sredstev.

V drugem rebalansu so največ denarja, 23,8 milijona evrov, vzeli varovanju okolja in kulturne dediščine, 5,5 milijona kulturi, športu in nevladnim organizacijam, 4,3 milijona izobraževanju in 2,9 milijona evrov vzdrževanju in gradnji cest.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 11:32 08.december 2013.

    Zelo zelo malo , če primerjate z ostalimi SLO mesti in vasmi. Vidva spodaj , naprej poglejta koliko je zapufana vajina občina , potem se pa v druge vtikajta. Vsaka Prekmurska vas je 2 X bolj zadolžena od LJ , ...prikaži več pa nimajo nobenih pravih prihodkov. Ta dolg je za LJ njeno industrijo, turizem in z najbolj skoncentriranim menagmentom , da tako rečem p....n dim.

  • bfilipe 17:47 24.november 2013.

    ..bravo čefor, da si klenemu ljubljanskemu plebsu tako iskreno pljunil v obraz..bravo čefo, ni kaj..daj jih ožeži do konca..

  • privat 09:26 24.november 2013.

    Zopet je lahko nekaj narediti ,če imaš pogoje...obdavčiš ljudi do onemoglosti,vse bogastvo centraliziraš v center Slovenije,povečaš cene parkirišč na nerazumno ceno ... počakajmo leto ali dve in rezultat takega dela bo sigurno negativno viden!