Slovenija > Črna kronika
96 ogledov

Ljubljanica odnesla moškega

helikopter Saša Despot
Zgodaj zjutraj so v Ljubljanici pri Prulah opazili moškega, ki ga je tok nesel po reki.

Okoli 4. ure zjutraj so po podatkih republiške uprave za zaščito in reševanje v reki Ljubljanici na Prulah v Ljubljani opazili moškega, ki ga je tok nesel po reki.

"Policija je bila obveščena, da je občan v bližini Trnovega v reki Ljubljanici opazil moškega," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Moški je bil živ in poskušal plavati. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pregledali okolico območja sotočja in Trnovega, območje Ljubljanice do zapornic na Ambroževem trgu in do zapornic na Fužinah."

Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, PGD Črnuče, PGD Slape-Polje, Zalog in Zg. Kašelj, ki s čolni preiskujejo reko v smeri toka od mesta, kjer so osebo opazili.

"Oseba do sedaj ni bila izsledena," je okoli 9. ure pojasnila Pučkova. "Iskanje moškega se tako nadaljuje. Aktiviran je tudi policijski helikopter."

Komentarjev 2
  • Žurnalček 15:20 05.marec 2016.

    V vodi ki ima samo +5°C se ne da izdržati več kot 5 min., tako da je vsaka pomoč po tem času jalova! Verjetno je padel z obale v Trnovem pred Mrtvaškim mostom , verjetno pijan kot afna !

  • Božidar Dinič 13:57 05.marec 2016.

    moj sosed upokojenec 350 evrov je že bil 2x karitas rdeči križ itd tudi razmišlja o tej variantipa ohelikopterju se mu ne sanja rad bi kot reče samo spodobno smrt bi rad da se ga otroci nebi sramovali