Slovenija
12 ogledov

Ljubljano bodo preplavili bruci

Ivan Svetlik Boštjan Tacol
Gneča. Kdor vozovnic za mestni promet še ni uredil, lahko to stori na daljavo.

Študenti. Jutri se uradno začenja novo študijsko leto. Koliko študentov bo študiralo na slovenskih univerzah, ni jasno, saj se je še mogoče vpisati – tretji vpisni rok se namreč še ni iztekel. Letos študijskih novosti ni, se pa pripravlja nov zakon o visokem šolstvu, ki bo med drugim spremenil način financiranja univerz. Ljubljanski študenti bodo na prireditvi Pozdrav Brucem na Kongresnem trgu danes spoznali novega rektorja Ivana Svetlika, ki bo nadomestil Stanislava Pejovnika, ki se bo od zdaj ukvarjal z vzpostavitvijo medicinske doline, slovensko različico silicijeve doline.

Bruci si bodo najprej urejali subvencionirano prehrano, kar lahko storijo na točkah študentske organizacije. Študenti višjih letnikov, ki se v sistem še niso prijavili, bodo jutri izgubili možnost koriščenja subvencij. Preostale subvencije bodo lahko izkoristili, ko bodo v sistemu osvežili njihov status. Ljubljanski potniški promet (LPP) starejše študente poziva, naj si skladno z navodili na njihovi strani vozovnice uredijo prek pošte in se tako izognejo gneči. Preostali morajo s strani fakultete potrjene vloge prinesti na LPP-jev potniški center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.