Slovenija
42 ogledov

Ljubljanska cesta ne bo več v sramoto

Zaradi obnove Ljubljanske ceste so že včeraj nastajali zastoji, promet skozi Ble Žurnal24 main
Izmenično enosmerno. Zaradi obnove glavne ceste skozi Bled napovedani zastoji do konca meseca.

Obnova. Delavci Gorenjske gradbene družbe (nekdanjega Cestnega podjetja Kranj, op. p.) so včeraj začeli obnovo Ljubljanske ceste, glavne ceste skozi Bled.

Martin Zupan, vodja projekta v Gorenjski gradbeni družbi, je povedal, da bodo na 700-metrskem odseku od Betinskega klanca do semaforiziranega križišča pri Unionu zamenjali zgornji ustroj cestišča in cesto, ki je bila v zelo slabem stanju, tudi na novo asfaltirali. Obnovitvena dela bodo stala okoli 90 tisoč evrov, denar pa je, ker gre za državno cesto, zagotovila Direkcija RS za ceste.

Zaradi gradbenih del poteka promet izmenično enosmerno, zato bodo med obnovo nastajali zastoji, dela pa bodo po besedah Zupana končana 31. maja. “Cesta je bila v obupnem stanju, dostop v turistični biser pa državi v sramoto, zato je skrajni čas, da se je obnova začela. Želimo si, da bi obnovili daljši odsek, a za zdaj smo lahko iztržili le obnovo na najbolj kritičnem delu. Zelo pomembno pa je, da bo končana še pred začetkom poletne sezone in do svetovnega prvenstva v veslanju, ki bo poleti na Bledu,” je pojasnil župan Janez Fajfar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.