Slovenija
3823 ogledov

Ljubljanske tržnice bodo dobile novo podobo

Predlog za novo podobo Ljubljanske tržnice MOL
Na razstavi si je mogoče pogledati projekte natečaja in izbrane rešitve.

V loži Plečnikovih arkad na Ljubljanski tržnici je med 5. oktobrom in 5. novembrom 2017 na ogled priložnostna razstava projektov anketnega natečaja za novo veliko prodajno stojnico za prodajo sadja in zelenjave na Vodnikovem trgu, na prostoru pred tržnico v Mostah in na tržnici v Kosezah.

Otroški park Kodeljevo. Foto Slovenija Teh novih projektov se lahko veselijo Ljubljančani

"Anketni natečaj za novo, boljšo rešitev velikih kovinskih stojnic, ki bodo predstavljale del tipske urbane opreme Mestne občine Ljubljana in bodo vpisane v Katalog cestne opreme in uličnega pohištva za opremljanje javnega prostora Mestne občina Ljubljana, je razpisalo javno podjetje LPT d.o.o.," pojasnujejo pri MOL.

Predlog za novo podobo Ljubljanske tržnice | Avtor: MOL MOL

Dodajajo, da je vse prispele predloge je ocenila strokovna komisija, ki so jo sestavljali podžupan prof. Janez Koželj, direktorica Javnega podjetja LPT d.o.o. Mateja Duhovnik ter namestnik direktorice in vodja Sektorja tržnice v Javnem podjetju LPT d.o.o. Geza Horvat.

Prenova tržnice Slovenija Tako bo izgledala nova ljubljanska tržnica

"Pri izboru najboljše rešitve je bil odločilen presežek v zasnovi konstrukcije in detajlov, ki omogočajo prilagodljivost stojnice različnim pogojem prodaje in možnostim uporabe," so zapisali na spletni strani. "Avtorji izbrane rešitve so Medprostor: Rok Žnidaršič, udia, Jerneja Fischer Knap, udia, Samo Mlakar, udia in Dino Mujić, mia."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • Avatar Leon
  Leon 10:56 06.oktober 2017.

  Predlagam,da se dogovorijo z mariborsko tržnico in vam prodajo svetovno znane "marele" , delo znane arhitektne skupine ,ki imajo bogato zgodovinsko vrednost .

 • perhan63 09:57 06.oktober 2017.

  za kozlt ..nekaj supermodernega na staro tržnico ne gre

 • Tejč 09:16 06.oktober 2017.

  Meni zgleda odlično. Koliko pa bo uporabno v dejanski verziji pa je vprašanje