Slovenija
21 ogledov

Ljubljanski ne sodelujejo

Dnevi energetike so se začeli z novinarsko konferenco, na kateri sta spregovoril Žurnal24 main
Dnevi energetike. Predavali bodo samo mariborski profesorji.

“Ne gre za zamere, temveč za omejitve,” se je na vprašanje, zakaj na dnevih posavske energetike ne sodelujejo tudi strokovnjaki z ljubljanske univerze, odzval Andrej Predin, dekan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru. “Ljubljana svojim strokovnjakom ne dovoli predavati pri nas, zato smo tak ukrep sprejeli tudi mi,” je pojasnil. Po njegovih besedah sta se univerzi za take ukrepe odločili zaradi velikega števila visokošolskih inštitucij, ki nimajo svojega kadra. Fakulteta za energetiko kadre ima, težave pa so s financiranjem.

Čeprav so sprva predvidevali, da bo fakulteta v petih letih dosegla pogoje za polno financiranje in razbremenila občine, si zdaj tega ne upajo napovedati. “Dokler bo obstajala želja občin po obeh lokacijah – v Krškem in Velenju, bo težko,” ugotavlja Predin. Napoveduje, da se bodo boljši časi za fakulteto začeli, ko bo v Vrbini zgrajen inštitut. “Po najbolj optimističnih napovedih bi laboratorijske kapacitete v inštitutu lahko koristili že prihodnje leto.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.