Slovenija
40 ogledov

Ljubo Jasnič odstopil z vseh funkcij v stranki

Karel Erjavec in Ljubo Jasnič, Desus Boštjan Tacol
Ljubo Jasnič odstopa z vseh funkcij v stranki, a v Desus še ostaja.

Ljubo Jasnič je nepreklicno odstopil z mesta generalnega sekretarja stranke Desus in s tem prehitel predsednika Karla Erjavca, ki je neuradno že napovedal njegovo zamenjavo. Jasnič je bil v zadnjih mesecih največji kritik Erjavca in tudi njegov protikandidat za mesto predsednika na petkovem kongresu. Odstop Janiča je za STA potrdil tudi Erjavec

Jasnič, ki sicer ostaja v stranki, naj bi imel pred izstopom stranke iz vlade precejšnjo podporo v lokalnih odborih stranke, po izstopu Desusa in izvolitvi Alenke Bratušek za mandatarko pa mu je podpora izrazito padla. Pred kongresom so ga nekateri njegovi podporniki celo pozvali, naj umakne kandidaturo za predsednika. Jasnič je na koncu prejel celo manj glasov kot Meta Vesel Valentinčič, tretja kandidatka za to mesto.

Komentarjev 2
  • Dušan Vreček 07:00 05.marec 2013.

    Mislim da ni čudno, da so predstavniki upokojencev tako močni, ko pa imajo vsi še takoimenovane Titove penzije. Mislim, da jih je res veliko, veliko med njimi pa jih ima penzije, ki ne izhajajo iz dela, ampak iz sestankovanja in ...prikaži več besedičenja. Ti se tudi najbolj bunijo. Red bo nastopil takrat, ko bo v parlamentu več predstavnikov tistih, ki so danes zaposleni, in to za določen čas, ter mali podjetniki in s.p.-ji, ki so v bistvu ravno tako zaposleni za določen čas.

  • Merkava4 23:55 04.marec 2013.

    Les Miserables....ceu Desus, stranka, ki zaudarja in jo sestavlja en nastopač in 500 bednikov.....