Slovenija
46 ogledov

Ljudje bi Šoltesa

Igor Šoltes Žurnal24 main
55 odstotkov vprašanih meni, da bi bil Igor Šoltes primeren za zdravstvenega ministra.

V tokratni anketi Dela so vprašane spraševali o tem, ali bi bil Igor Šoltes primeren za zdravstvenega ministra. Pritrdilno jih je odgovorilo 55 odstotkov, nikalno 20 odstotkov, 25 odstotkov pa jih ne ve, ali je primeren za omenjeno funkcijo ali ne.

27 odstotkov vprašanih je prepričanih, da zaplet z zdravstvenim ministrom najbolj koristi predsedniku SD Igorju Lukšiču, po sedem odstotkov pa jih meni, da najbolj koristi premierki Alenki Bratušek in Igorju Šoltesu. Največ, 31 odstotkov, jih je prepričanih, da najbolj koristi vsem trem.

92 odstotkov vprašanih je sicer prepričanih, da bi moral biti novi minister za zdravje strokovnjak, po dva odstotka pa, da bi moral izhajati iz strankarske kvote oziroma da bi moral biti politik.

Spraševali tudi o Mussomeliju

Polovici vprašanih se zdi primerno, da je ministrstvo za zunanje zadeve na pogovor poklicalo ameriškega veleposlanika Josepha Mussomelija. Da ni bilo prav, jih meni 36 odstotkov vprašanih, medtem ko jih 14 odstotkov ne ve, ali je bilo prav ali ne.

Da so odnosi med Slovenijo in ZDA dobri, je prepričanih 35 odstotkov vprašanih, medtem ko štirje odstotki menijo, da so slabi.

Polovica za Eurosong

Dobra polovica (54 odstotkov) vprašanih podpira odločitev Radiotelevizije Slovenija, da bo naša država sodelovala na Eurosongu, 44 odstotkov pa jih temu nasprotuje.

Telefonsko anketiranje je 21. in 22. januarja opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik, v anketi pa je sodelovalo 409 odraslih državljanov.

Komentarjev 5
  • mirko 13:51 27.januar 2014.

    Levi mediji zopet ustvarjajo javno mnenje. Kako morete biti vi podkupljivi novinarji tako pokvarjeni ?! Kje vam je novinarska etika ?! Aja res, SOCIALNA EISTENCA JE PRED NOVINARSKO ETIKO

  • dragec 11:32 27.januar 2014.

    Ode on na Kosovo.

  • ennanova 10:42 27.januar 2014.

    Ima etika danes še možnosti preživetja?Včasih se nam lahko zazdi, da so njene možnosti v resnici minimalne. Npr. ob dejanjih znanih osebnosti, ki na obče zavezujoča moralna načela (se pravi načela, ki zavezujejo slehernega človeka kot umno bitje), delujejo ...prikaži več korozivno: dejanja raznih jj-jev in gg-jev, zj-jev ter njim podobnih sama po sebi sicer še ne morejo ogroziti veljave etičnih načel in meril, lahko pa slednje resno ogrozi medla odzivnost drugih, ljudi iz …http://za-misli.si/kolumne/mare-stempihar/1429-ima-etika-danes-se-moznosti-prezivetja