Slovenija
21 ogledov

"Ljudje pred kapitalom"

Slovenija 16.10.2012 Dusan Semolic, Branimir Strukelj, srecanje predsednika vlad Saša Despot
Sindikati od nove vlade pričakujejo, da bo dala prednost ljudem in ne kapitalu ter odpravila "napake, ki jih je storila njena predhodnica".

Njena uspešnost se bo merila po tem, koliko bo s svojimi ravnanji prispevala k zmanjševanju stopnje brezposelnosti, premagovanju revščine ter izboljšanju plač in standarda ljudi, pravi predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič.

Ne varčevanju!

Nova vlada bi po Semoličevih besedah morala prisluhniti Mednarodnemu denarnemu skladu, ki je spoznal svojo zmoto in ugotovil, da drastično znižanje proračunskega primanjkljaja izrazito močno prizadene gospodarsko rast.

Konkretno predlagajo

Novi vladi konkretno predlaga, naj "popravi napako, ki je nastala z znižanjem davka od dohodkov pravnih oseb". Kot poudarja, ukrep ni dal pričakovanega rezultata, saj se prihranki niso prelili v nova delovna mesta in povečanje konkurenčnosti gospodarstva. Podobno velja za socialne prispevke, ki jih plačujejo delodajalci.

"Država ni nujno slab lastnik"

Napovedal je, da bodo še naprej občutljivi do sprememb referendumske zakonodaje, ki so jo zlorabljale vse politične stranke. Glede privatizacije državnega premoženja je menil, da bi se morala nova vlada odpovedati napačni miselnosti, da je država že vnaprej slab lastnik, tujci pa boljši upravljalci premoženja kot domači lastniki.

Pričakujejo premike na področju pravne države, medtem ko bi morali imeti pri insolventnih postopkih prednost delavci. "Zdajšnja zakonodaja izrazito favorizira banke upnice," poudarja Semolič.

Komentarjev 3
  • privat 09:59 05.marec 2013.

    Ljudje pred kapitalom?? Ljudje so največji kapital..denar je samo trden produkt od ljudi. Sam kapital pa ni trden....

  • jakec1897 14:33 04.marec 2013.

    Zajedalci sindikalistični! Kje ste pa vsa ta leta smrdeli? Za nas niste naredili pravzaprav ničesar in ste se redili (in se še) zgolj in samo na naš račun. Mislim, da bo prišel tudi še čas, ko bomo morali tudi vam ...prikaži več nameniti GOTOVI STE!

  • ennanova 14:22 04.marec 2013.

    Aktivno proti korupciji in sprenevedanju politike, izjava za javnostPolitiki se še naprej sprenevedajo in zanikajo realnost; pravzaprav z njo nimajo več stika. Nočejo razumeti, morda pa so res tudi mentalno nesposobni, da bi bili zmožni dojeti kaj jim sporoča ...prikaži več ljudstvo. Nismo ovce, ljudstvo vam ne bo več nasedalohttp://za-misli.si/subkultura/825-aktivno-proti-korupciji-in-sprenevedanju-politike-izjava-za-javnost