Slovenija
25070 ogledov

Ljudmila Novak besna: Takšnega obračuna med NSi in SDS še nismo videli

Ljudmila Novak
1/3
Anže Petkovšek Ljudmila Novak, intervju s kandidatko za predsednico države
V Bruslju je včeraj potekalo srečanje Evropske ljudske stranke (EPP), največje politične skupine v Evropskem parlamentu. Evropski poslanec Milan Zver iz SDS, ki je tako kot NSi članica EPP, je evropskim kolegom želel pojasniti razloge za poraz njegove stranke na parlamentarnih volitvah v Sloveniji.

Zver naj bi dejal, da se je v Sloveniji zgodil Winston Churchill sindrom. Želel je povedati, da je Churchill kljub zmagi v drugi svetovni vojni nato na parlamentarnih volitvah izgubil, nekaj takega pa da se je zgodilo tudi njegovemu šefu Janezu Janši. Kljub dobremu stanju v slovenskem gospodarstvu in uspešnemu spopadanju z epidemijo so ljudje glasovali proti njemu. Za to so po njegovem krivi tudi slovenski mediji, češ da so v 90 odstotkih v rokah levičarjev.

Po Zverovem nastopu se je oglasila tudi Ljudmila Novak iz vrst NSi in poudarila, da je poraz desnice na aprilskih volitvah izključno poraz Janeza Janše, njena stranka pa da je vedno žrtev nekaterih Janševih potez.

Milan Zver | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zver je v svojem nastopu izrazil tudi bojazen, da bo Golobova vlada prokremeljska, a mu je Novakova odvrnila, da je vsa "slovenska politika proti vojni v Ukrajini, proti Putinu in ni dostojno, da sedaj krivdo za ta poraz valimo na Putina. To ni res.”

Za prepričljivo zmago Goloba je po mnenju kriva "Janševa vlada, ker je odstavljala razne direktorje, ker je delala čistko na javni RTV, ker je uničevala STA. Meni je žal, da je moja stranka tudi žrtev takega delovanja. To je izključno poraz Janeza Janše, vlada je sicer naredila veliko dobrih potez!” Ljudje v Sloveniji si pač ne želijo Janševega načina vladanja, je še poudarila.

Janez Janša, Milan Zver, kongres EPP Zagreb | Avtor: Faccebook Faccebook

"Zaradi zlonamernih in škodoželjnih manipulacij sem se odločila objaviti svojo celotno izjavo z zasedanja politične skupine EPP v Bruslju. Izjava je bila izrečena kot odziv na zelo hude manipulacije evropskega poslanca Milana Zvera iz SDS o porazu desnosredinskih strank na preteklih državnozborskih volitvah. Gospod Zver je kot predstavnik slovenske delegacije povedal na internem zasedanju politične skupine EPP svojo resnico o volilnem porazu desnosredinskega političnega pola. Ker je šlo za interno zasedanje v Bruslju, na katerem so bili prisotni vsi predstavniki evropske desnosredinske politične družine v Evropskem parlamentu, sem se na tako hude manipulacije gospoda Zvera preprosto morala odzvati. Gospod Zver je namreč v svoji analizi jasno namignil, da je nedavni rezultat volitev v Republiki Sloveniji posledica vpliva Putinove Rusije in ne svobodne volje več kot 70 odstotkov volilnih upravičenk in upravičencev. Kot krščanska demokratka si nikoli ne bi oprostila, če bi bila ob tako hudih manipulacijah gospoda Zvera, s katerimi je v Bruslju želel načeti suverenost in integriteto moje domovine, preprosto tiho," je objavo posnetka svoje izjave komentirala Novakova.

Svoji sinočnji izjavi je danes dodala še, da desnica potrebuje več demokracije in samorefleksije. "Kdor ob porazu ni zmožen pogledati resnici v oči in je zaradi svoje šibkosti pripravljen celo pod vprašaj postaviti suverenost in integriteto lastne domovine, ne more biti moj sogovornik," je ostra Novakova.

Komentarjev 41
  • Šustet 07:44 01.junij 2022.

    Janšisti,svečkari, gotovo je gotovo,gotovo je gotovo

  • jezero 07:38 01.junij 2022.

    Zver je postal tudi pri Janšu drugorazrednež. To težko prenaša.

  • Pierre 15:10 31.maj 2022.

    Zver in janšisti se ne bodo NIKOLI soočili z resnico razen s SVOJO. Ljudmila pa bo predsednica države 100% je čas da pride na ta položaj prava dama!!!!