Slovenija
14 ogledov

Ljudmila Novak spet za predsednico NSi

"Več kot 80 odstotkov ljudi je proti možnosti posvojitve," pravi Ljudmila Novak. Žurnal24 main
Predsednica NSi Ljudmila Novak je dopoldne potrdila, da bo na kongresu ponovno kandidirala za predsednico stranke.

Ljudmila Novak je na novinarski konferenci izpostavila, da je po treh volitvah prišel čas, da se v stranki bolj posvetijo utrjevanju krščanske demokracije. Kot pravi, je dovolj destruktivnosti, želijo, da NSi postane še močnejša stranka na desni sredini.

Novakova ocenjuje, da se na desnici dogajajo velike spremembe in premiki, kjer NSi vidi svojo priložnost za prihodnost. Izposavlja, da ni več čas za destruktivno politiko, ampak za moderno konzervativno demokratično stranko. Novakova je napovedala, da bodo stranko utrjevali tudi na terenu, kjer bodo pridobivali nove člane.

Ljudmila Novak je še dodala, da Matej Tonin, ki ga številni vidijo kot njenega naslednika, ostaja pomemben člen njene ekipe in eden njenih najtesnejših sodelavcev. Tonin, ki se bo potegoval za člana izvršilnega odbora stranke, je medtem na novinarski konferenci dejal, da se morajo v stranki nujno osvoboditi, da se ne bodo več nikoli spraševali, kaj si o določenem vprašanju mislijo v SDS, ampak kaj je dobro za državo.

Protikandidat Hojs?

Volilni kongres NSi bo 29. novembra. Kandidacijski postopki so odprti do 24. novembra. Na samem kongresu vlaganje kandidatur ni več mogoče, je danes pojasnil Tonin in pristavil, da za zdaj uradno ni najavljena nobena kandidatura za predsednika stranke.

A je konkurenca na kongresu po njegovih besedah vedno mogoča. "Če nekdo meni, da gre stranka v smer, ki je ne zastopa in si je ne želi, je pošteno, da se pogumno postavi, napove kandidaturo in poskuša stranko peljati v drugo smer," ocenjuje vodja poslancev NSi.

V javnosti se namreč pojavljajo ugibanja, da utegne za predsednika stranke kandidirati sedanji podpredsednik Aleš Hojs, ki si je že večkrat prišel navzkriž s sedanjim vodstvom NSi, zlasti pri vprašanjih, ki zadevajo stranko SDS in njenega predsednika Janeza Janšo. Hojs je včeraj potrdil le, da odločitve o kandidaturi še ni sprejel.

Komentarjev 3
  • jezero 20:03 05.november 2014.

    Hojs je kukavičje jajce v Nsi. Ljudmila to dobro ve, pa ga zaradi miru ne (upa) vrže iz stranke. Je pa res prava beda od človeka.

  • sivka 09:10 05.november 2014.

    ti pa veliko veš! hopsasa tralala

  • tralala 08:06 05.november 2014.

    Hojs pomeni zaton NSI. Je odkrit privrženec puklastega kriminalca/prekupčevalca/poklicnega tatu.