Slovenija
42 ogledov

Ljudmila Novak: "Žal voditelj SDS ne gre v pravo smer!"

Slovenija 04.12.2013 Ljudmila Novak, novinarska konferenca predsednice NSi Ljudm Saša Despot
Evropski poslanec iz vrst NSi Lojze Peterle je napovedal, da bo držal dano obljubo in se kot govorec udeležil sobotne proslave Za mojo Slovenijo, pod katero se je kot glavni organizator podpisalo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO). Ne bo pa na proslavi predsednice stranke Ljudmile Novak.

Peterle je poudaril, da na sobotni proslavi ob dnevu državnosti ne bo govoril o sebi, tudi ne o Milanu Kučanu ali Janezu Janši, pač pa o tem, kaj mu pomeni osamosvojitev Slovenije.

Dodal je, da bo njegov govor v duhu izjave NSi, ki jo podpirata oba z Novakovo. Zanikal je, da ima njegova udeležba na proslavi kakršno koli povezavo z njegovim odstopom iz predsedstva NSi.

zbor za republiko | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ob tem je Peterle pozval vse tiste, ki ga želijo imeti za govorca na proslavi, hkrati pa ga imajo za udbovca, naj sami razrešijo problem. Zanikal je vse diskvalifikacije, ki jih po njegovih besedah doživlja z desnega političnega pola in ki nimajo z njegovimi dejanji nobene povezave. Izrazil je tudi obžalovanje, da Demos, kot smo ga poznali, ne obstaja več.

Novakova: Nihče se ne more lastiti vseh zaslug za osamosvojitev

Novakova je dejala, da podpira Peterletovo udeležbo na proslavi Za mojo Slovenijo tudi zato, ker si nihče ne more lastiti vseh zaslug za osamosvojitev Slovenije. Svojo neudeležbo na proslavi pa je pojasnila z besedami, da z negativnimi ljudmi ni mogoče delati pozitivnih zgodb. Sicer je po njenih besedah članom NSi prepuščeno, naj se sami odločijo, ali bodo šli na proslavo ali ne.

Kot je tudi poudarila Novakova, bo NSi vselej pripravljena sodelovati s SDS, "žal pa voditelj te stranke ne gre v pravo smer". Dodala je, da se ne boji novih strank na desnem političnem polu, želi pa si več kredibilnih partnerjev. Vsem tistim, ki po njenih besedah blatijo člane NSi in jih razglašajo za udbovce, je še svetovala, naj v predalih poiščejo svoje partijske knjižice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Zmago 08:06 28.junij 2016.

    Papaja Popi vidim, da ti govorništvo gre dobro od rok. Zlahka si navduševal množice istomislečih ;-)))) Upam, da ti JJ ne bo zameril, ko se takole snemaš med govorom na tajnem sestanku ??? ;-))

  • Zmago 22:27 27.junij 2016.

    Prava Esmeralda. ;-))

  • Zmago 13:47 27.junij 2016.

    Glavno je da ti Luda Mila veš za svojo pravo smer, to je ............. iz parlamenta ;-)))