Slovenija
26 ogledov

Ljudska univerza v novih prostorih

Včeraj so slavnostno odprli nove prostore LUJ v poslovni stavbi Rondo nasproti o Žurnal24 main
Slavnostno odprtje. Selitev Ljudske univerze v poslovno stavbo Rondo.

Včeraj so v poslovni stavbi Rondo slavnostno odprli nove prostore Ljudske univerze Jesenice (LUJ). V nove prostore so jo preselili letos, saj so morali stare na Cesti Cirila Tavčarja zaradi večjih potreb vrtca vrniti.

Novi prostori LUJ so vredni nekaj več kot 712 tisoč evrov. Potrebna sredstva so zagotovili z zadolževanjem univerze, preostanek, vključno s sredstvi za nakup opreme, pa je zagotovila občina, je sporočila županova svetovalka Božena Ronner.

Sodobno opremljena
Kot dodajajo na LUJ, ki velja za vodilni center vseživljenjskega učenja na Gorenjskem, so 51 let po ustanovitvi pridobili 520 kvadratnih metrov prostorov, v katerih so odraslim na voljo sodobno opremljene učilnice, svetovalno središče, središče za samostojno učenje in računalniška učilnica.

LUJ je bila sicer med prvimi v državi, ki se je vključila v pripravo in razvoj številnih evropskih ter nacionalnih projektov, ki omogočajo današnjo ponudbo programov učenja in izobraževanja za odrasle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.