Slovenija
14 ogledov

Ljudstvo poslancem: dol s Pahorjem

Borut Pahor je bil pred časom navajen mest na nasprotnem delu lestvice. (Foto: S Žurnal24 main
Osem od desetih Slovencev je prepričanih, da je Pahorjeva vlada nesposobna. Večina jih želi, naj poslanci v torek izglasujejo nezaupnico. Podpora pada tudi Janševi SDS.

Tokratna anketa Vox populi je pokazala, da ima Pahorjevo vlado za uspešno pičlih 12,7 odstotka vprašanih, 83,9 odstotka pa meni ravno nasprotno.

54,9 odstotka od 700 anketriranih želi, da poslanci DZ v torek ne dvignejo rok za Pahorjeve nove ministre, s čimer bi vladi izrekli nezaupnico. Tretjina jih želi dati Pahorju novo priložnost, če pa bo nezaupnica izglasovana, jih 70 odstotkov želi predčasne volitve.

SDS padla pod 20 odstotkov

Janševa SDS bi, če bi bile volitve danes, dobila 19,1 odstotka glasov, kar je slabe 4 odstotke manj kot prejšnji mesec. Pahorjev SD bi volilo 9,2 odstotka glasv, kar je slab odstotek manj. Znotraj triodstotne podpore si sledijo DeSUS, SLS, SNS in LDS, medtem ko Zares podpira le 1,2 odstotka vprašanih.

Vedno več anketirancev pa ostaja neopredeljenih. Medtem ko bi jih 2,6 odstotka volilo druge stranke, jih kar 30,3 odstotka na volitve ne namerava oditi, 23,7 odstotka pa ne ve, katero stranko bi volilo.

Komentarjev 8
  • Stolp 16:31 19.september 2011.

    Tega žal ne boš doživel. Politični sistem(tudi na zahodu) je žal tako naštiman da pride na oblast tisti, ki znajo najbolj gobcati in katerim nevedna raja nameni največ glasov.

  • Stolp 15:44 19.september 2011.

    A bo končno konec Letečega cirkusa Boruta Pahorja?

  • pesekinmorje 07:53 19.september 2011.

    Nočem ne levih ne desnih! Strokovno vlado - skupino sposobnih, zagnanih, v prihodnost usmerjenih strokovnjakov, neobremenjenih z dnevnim političnim zdraharstvom in kupčkanjem, to potrebujemo. Predlogi dobrodošli ...