Slovenija
1217 ogledov

Ljutomerčan sodniku na sodišču zlomil nos

ustavno sodisce kladivo Anže Petkovšek
Policija je potrdila, da preiskuje sum storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Na Okrajnem sodišču na Ptuju so med obravnavo pretepli sodnika iz Ljutomera, ki je na obravnavi nastopil kot priča, so za Siol.net potrdili na Okrajnem sodišču v Ljutomeru. Po njihovih neuradnih informacijah ima poškodovani sodnik zlomljen nos. 

Ljutomerčan, ki je udaril sodnika, je za Siol povedal, da je tako ravnal zato, ker meni, da je bil sodnik v preteklosti do njega nepošten. Priznava, da je udaril sodnika, a dvomi, da je sodnika tudi poškodoval.  

"Proti meni sproža pravne postopke"

"Prepričan sem, da sodnik simulira poškodbo, in se je verjetno sam kasneje namerno poškodoval ter se sedaj dela žrtev," je za Siol povedal Ljutomerčan, ki je prepričan, da sodnik proti njemu zadnjih deset let sproža pravne postopke, da bi ga s tem prisilil v prodajo stanovanja in osebni stečaj. Sodijo mu, ker naj bi popisal stene in razbil šipe na sodišču v Ljutomeru. 

Po pisanju Slovenskih novic je v preteklosti pred murskosoboškim sodiščem že poskušal javno protestirati zaradi domnevno nepravičnega pregona okrožne državne tožilke, prav tako naj bi po pisanju medija pogosto grozil tožilcem in sodnikom. 

Policija potrdila sum storitve kaznivega dejanja

Policija je za Siol.net dogodek na ptujskem sodišču portdia. Kot so zapisali pri PU Maribor, so ptujski policisti v ponedeljek, 7. septembra, na ptujskem okrajnem sodišču obravnavali "kaznivo dejanje Oviranje pravosodnih organov po prvem odstavku 289. člena in kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe po prvem odstavku 122. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)".

Dodali so, da je po do zdaj zbranih podatkih med obravnavo ena oseba udarila drugo osebo in jo lahko telesno poškodovala. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila v predkazenskem postopku, zato drugih podrobnosti preiskave še ne morejo pojasniti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.