Slovenija
12 ogledov

Lobira pri Pahorju

Kdaj in koliko denarja naj bi Pahor dal Jankoviću, za zdaj ni znano. (Foto: Bošt Žurnal24 main
Športni park 
Stožice. Janković želi, da bi država sofinancirala športne objekte.

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković v zadnjih dveh tednih pospešeno išče denar za športne objetke v Stožicah, tudi pri ministru za šolstvo in šport Igorju Lukšiču ter predsedniku vlade Borutu Pahorju. Ta bi mu lahko denar namenil prek zakona o glavnem mestu.

Številka še skrivnost
MOL bo namreč morala Grepu plačati za objekte, ki niso bili vključeni v pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu, torej vsaj za ogrevalno dvorano in pomožno nogometno igrišče.

Koliko bo to stalo, na MOL niso povedali, po ocenah pa vsaj nekaj milijonov evrov. “MOL preverja cene na trgu, ki bodo osnova za pogajanja z zasebnim partnerjem. Pogajanja bodo po koncu gradnje (30. junija; op. p.),” je povedala Darja Lesjak, direktorica službe za razvojne projekte in investicije MOL. Dodala je, da bodo kandidirali tudi za državna sredstva.

Brez javnega razpisa
Na ministrstvu za šolstvo in šport (MŠŠ), kjer so bili pred dvema tednoma o pogovorih med Lukšičem in Jankovićem skrivnostni, so včeraj pojasnili, da se MOL s projektom Stožice ni prijavila na javni razpis MŠŠ za sofinanciranje izgradnje športne infrastrukture in zato ne more črpati proračunskih ali EU-sredstev.

Bi pa lahko MŠŠ na podlagi zakona o glavnem mestu te projekte vključilo v načrt razvojnih programov tudi brez prijave na javni razpis, vendar je pogoj dogovor med predsednikom vlade in županom, so dejali na MŠŠ.

Dodali so, da za zdaj ni nobene odločitve niti o projektih, ki bi se po tem dogovoru financirali, niti o višini sofinanciranja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.