Slovenija
695 ogledov

Logar: "Predstavljam stališča, ki jih zastopam sam"

vložitev kandidature za predsednika države Anže Logar Saša Despot Anže Logar, vložitev kandidature za predsednika države
Predsedniško kandidaturo vložil tudi Logar

Kandidaturo za predsednika republike je danes vložil tudi poslanec SDS Anže Logar. Obljublja, da se bo s svojim volilnim programom zavzemal za oblikovanje spodbudnega gospodarskega okolja, vključevanje mladih, zeleno preobrazbo ter vprašanje varnosti in zunanje politike, pri čemer bo po njegovem potrebno sodelovanje celotne slovenske politike.

"Tudi če imamo svetovno nazorsko različne poglede, imamo zagotovo nekaj, kar nas povezuje, in v tem pogledu mislim, da moramo združiti ta pozitivna področja ter z velikimi koraki in samozavestno stopiti v jutrišnji dan, kjer bo Slovenija dihala s polnimi pljuči in uporabljala vse atribute, ki jih ima na voljo," je v izjavi ob vložitvi kandidature poudaril Logar.

Prvopodpisana pod njegovo kandidaturo Romana Jordan, sicer nekdanja evropska poslanka, pa je ob tem izrazila prepričanje, da je Logar prav takšen kandidat za predsednika republike, kot ga Slovenija potrebuje, sama pa da ga pozna kot "razmišljujočega človeka, ki je odprt do različnosti, je strpen in deluje povezovalno".

Ob vprašanju, ali se poskuša v kampanji distancirati od SDS, pa je Logar danes dejal, da namerava v kampanji, kot je to počel tudi do zdaj, "predstavljati stališča, ki jih sam zastopa". Napovedal pa je, da sam podpisov za razpis treh zakonodajnih referendumov, ki jih zbirajo v SDS, ne bo dal, a bo prisluhnil razpravi v času kampanje in se udeležil glasovanja, če bo do referendumov res prišlo.

Kandidaturo je poslanec SDS in nekdanji zunanji minister vložil s podpisi 5000 volivcev, a uživa tudi podporo matične SDS.

V NSi mu očitajo premik v sredino

V opozicijski NSi, kjer so se v predsedniško tekmo prav tako poslali svojega kandidata, so mu sicer v preteklih tednih očitali, da se pomika "globoko na sredino oz. levo sredino". "Na levi mi pravijo, da sem skrajni desničar, v NSi pravijo, da sem na levi, kar pomeni, da sem pravi kandidat za predsednika republike, ki bo predsednik vseh državljank in državljanov, vseh Slovenk in Slovencev," pa je ob tem odgovoril Logar.

O tem, ali bi tudi sam ravnal enako kot aktualni predsednik republike Borut Pahor in podpisal odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja, pa je Logar danes poudaril, da zakon določa, da vlada veleposlanika razreši po posvetovanju s predsednikom republike, zato pred posvetom sam tega ne bi storil. 

vložitev kandidature za predsednika države Anže Logar | Avtor: Saša Despot Anže Logar, vložitev kandidature za predsednika države Saša Despot

Pahor se je namreč v torek odločil podpisati ukaz o odpoklicu veleposlanika Kajzerja, imenovanega na to funkcijo prav v času, ko je sedež šefa slovenske diplomacije zasedal Logar, a je ob tem izrazil nezadovoljstvo, ker o odločitvi ni bilo predhodnega posveta z njim.

 

Do volitev predsednika republike manjka še dober mesec dni. Predsedniški kandidati v teh dneh vlagajo kandidature, kar lahko storijo še do 28. septembra. Medtem pa bo v četrtek tudi uradno stekla volilna kampanja, ki bo trajala do 21. oktobra do polnoči, ko bo nastopil volilni molk. 

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 13
 • kapljač 22:49 21.september 2022.

  Laže Logar samega sebe ! Nič ne gre skozi kar Janša prej ne odobri ! To je pojasnjeval že Ivo Hvalica ! In še kdo ! Pa sej se vidi iz avijona !

 • anton412 15:46 21.september 2022.

  Za vas je inteligenca pijan mamilar Mihec Kordiš.

 • Avatar Marie Cankar
  marie3 15:20 21.september 2022.

  Kaksno nakladanje, jansev vojaček, brezkompromisni izvrševalec jansevih ukazov je kar naenkrat postal zmerni politik, intelektualec z lastnimi stalisci.... a si lahko pogledate njegove nastope prosim? Res je, da je bolj inteligenten od raznih pajacev tipa grims, mahnic, hojs in podobnih ...prikaži več s(d)s buldogov a prav tako ne dvomi v svojega velikega vodjo. Pustimo ob strani, da je kandidatura njegov labodji spev, s kakrsnim je jansa pokopal vse strankarske ljudi, ki so mu postali nevarni.