Slovenija
10879 ogledov

Anže Logar šokiral: Pripravljen sem prevzeti stranko SDS!

Anže Logar Anže Petkovšek izjava o prvih rezultatih volitev predsedniškega kandidata Anžeta Logarja v kavarni Slamič
V zadnjem intervjuju je Anže Logar presenetil z izjavo, da na strankinem kongresu cilja na prevzem stranke SDS in da pričakuje, da se mu bo Janša umaknil.

Predsednik Platforme sodelovanja Anže Logar je pripravljen prevzeti SDS na kongresu prihodnje leto, vendar pod pogojem široke podpore in v skladu z dogovorom s prvakom SDS-a Janezom Janšo. Ta ga je sicer izobčil iz organov stranke in poslal v zadnjo klop poslanske skupine, so zapisali v reviji Reporter sinoči še pred objavo celotnega intervjuja z Anžetom Logar, ki je izšel v današnji tiskani izdaji.

Zanimivo, da Logar, kljub temu da ga je stranka SDS skupaj z Evo Irgl in Dejanom Kalohom izobčila – onemogočila celo dostop do strankine elektronske pošte – ostaja član tako stranke kot poslanske skupine, saj, kot je razkril v tokratnem intervjuju za Reporter, čaka na kongres stranke SDS prihodnje leto, na katerem se je pripravljen potegovati za predsednika.

Logar sicer – tako Reporter – pričakuje, da bo prišlo v stranki do razprave o prihodnosti, na podlagi katere ga bo prvak Janez Janša sam podprl in se mu umaknil.

Dotaknil se je tudi govoric, da naj bi si po ustanovitvi Platforme sodelovanja želel ustanoviti lastno strank. "Kdor je moj nagovor na večer predsedniških volitev ob razglasitvi rezultata razumel kot akcijski triler, bo verjetno še večkrat razočaran. Načrtom je treba pustiti čas, naslednje volitve so čez dve leti in takrat bo razvidno, v kateri smeri so bile moje besede mišljene," je povedal.

V isti sapi je zavrnil tudi teorije, da je spor z Janšo dogovorjen z namenom, da bi ustanovil svojo stranko in z njo pridobil dodatne volivce za Janševo četrto vlado: "Povejte mi, zakaj bi šel nekdo po poti, ki je bolj tvegana, ki ima pred seboj številne izzive samo zato, da bi bil potem nekomu satelit? Ni zdravorazumske logike," je zaključil. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 60
  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 15:21 13.maj 2024.

    Vse skupaj je farsa za ta zarukane. Logar bo kandidiral, nato izgubil in nato ustanovil novo stranko. SĐS rabi satelitsko stranko, odkar so ta cerkveni odpovedali poslušnost fašistu Janši.

  • andrija 14:54 13.maj 2024.

    mislijo levaki s tem člankom pridobiti kak glas na volitvah?

  • Grof 14:50 13.maj 2024.

    Poslanka, pardon, Sveta prasica, Grgurević, ona govori v parlamentu sicer o Svetih kravah, sam jo pa vidim kot prasico zavaljeno štajerko, ki si je sedeč v parlamentu priborila korito, in s polno ritjo kruli po desnici, sramota, kaj mora narod poslušati, ko ….