Slovenija
12 ogledov

Lokalno do 30 centimetrov snega

sneg Shutterstock
V petek lahko v vzhodnem delu Notranjske, na Kočevskem in v Beli krajini zapade do 30 centimetrov snega. Opozarjajo tudi pred močno burjo.

Petek naj bi prinesel prvo letošnjo pošiljko snega. Sneženje bo jutri tako zajelo večji del države in do sobote zjutraj ponehalo; najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. "Največ snega bo predvidoma zapadlo v vzhodnem delu Notranjske, na Kočevskem in v Beli krajini, lokalno do 30 centimetrov," so zapisali na agenciji za okolje.

Jutri bo zapihala tudi močna burja, ki bo predvidoma najmočnejša od poldneva do sobotnega jutra. Najmočnejši sunki bodo na izpostavljenih mestih dosegli hitrost okoli 120 kilometrov na uro. Tudi ob morju bo lahko največja hitrost okoli 80 kilometrov na uro. V soboto čez dan bo burja postopoma slabela. Vetrovno bo tudi drugod po državi.

Temperature se bodo spustile

Popoldne bo oblačno. V zahodni in južni Sloveniji bo čez dan občasno rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija. Ponoči se bodo padavine krepile in zajele vso državo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo spuščala. Jutri se bodo temperature gibale od –1 do 2, na Primorskem do okoli 8 stopinj Celzija.

V noči na soboto bodo padavine ponehale, v soboto čez dan se bo delno zjasnilo. Burja bo popoldne oslabela. V nedeljo bo na jugu in vzhodu države deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno.

Komentarjev 6
  • astibo8020 23:31 23.januar 2014.

    Kolikor vem, se ni nikoli odpovedal tovarišem.

  • pesjan 18:25 23.januar 2014.

    vsi na ceste 80 letniki ,da dokažete sosedu , da ste ta prav voznik ?

  • kapibara 15:21 23.januar 2014.

    Zopet bo presenetil zimske službe..