Slovenija
101 ogledov

Lopato v roke za 8 €

Številni nakupovalni centri nudijo aranžiranje daril. Od tri evre na uro. (Foto: Žurnal24 main
Sezonsko. Študenti lahko kidate sneg za 8 €/h ali aranžirate za 4,5 €/h. Ponudb manj kot lani.
Za vsakega nekaj

Kidanje snega.
5–8 €/h.
Promocije.
Ljubjana: 5–8 €/h, Kranj: 4–6 €/h, Maribor: 5–8 €/h. Degustacije.
3,5–7 €/h.
Aranžiranje.
3–4,5 €/h.
Strežba. 3–10 €/h. Polnjenje polic. 2–3,5 €/h.
Prodaja na stojnicah. 4 €/h.

Ponudba. “Ko je konec novembra zapadel prvi sneg, smo prejeli 17 prostih delovnih mest za kidanje snega, ki smo jih oddali v le nekaj urah,” nam je povedala Carmen Vodovnik z e-Študentskega servisa. Decembra in tudi v drugih zimskih mesecih oddajo največ študentskih del za delo animatorjev, delo na stojnicah med prazniki, strežbo in degustacije ter pomoč pri aranžiranju daril, je ponudbo zimskih študentskih del nanizala Vodovnikova. Urne postavke pa se razlikujejo in so v povprečju od 3,5 do sedem evrov na uro.

Pestro na smučišču
Na smučiščih za sezonsko delo iščejo prodajalce in kontrolorje vozovnic, reševalce, nadzornike, strežnike in žičničarje vzdrževalce, je pojasnila Klara Sever iz RTC Krvavec.

Poleg omenjenih del v zimski sezoni zaposlujejo maserje, kuharje in sobarice, nam je povedala Tina Tinta Kovačič iz zreškega Uniorja, ki skrbi za smučišče Rogla. Obe sogovornici sta razložili, da so letos zapolnili vsa razpisana delovna mesta; le delovnih mest kuharjev in natakarjev še ne, je dodala Kovačičeva.

Manj prostih mest
Letos je v ponudbi zimskih sezonskih del manj prostih mest, ugotavlja Viviana Žorž iz podjetja Adecco. Vrsta zaposlitev pa je podobna kot prejšnja leta: delodajalci iščejo kuharje, gostince, žičničarje in zaradi prazničnih nakupov tudi skladiščnike, je pojasnila Žorževa. Vodovnikova je pojasnila, da je bilo novembra za pet odstotkov več oglasov za študentsko delo. Toda v primerjavi z novembrom 2008 je bilo letos za 22 odstotkov manj oglasov za delo.

 

kidanje, sneg | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Za urico kidanja snega lahko zaslužite od pet do osem evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.