Slovenija
66 ogledov

Loterija je zlata jama

Od 195 tisoč evrov Kocjanovih skupnih prihodkov lani je 72 tisoč evrov nagrade. Žurnal24 main
Šef Loterije Slovenije na mesec zasluži več kot šef NLB.
150 tisoč evrov bruto odpravnine sta prejeli Irena Medvešek in Darja Vidic, članici uprave, ki jima je februarja potekel mandat.

Predsednik uprave Loterije Slovenije (LS) Tim Kocjan je lani prejel 195 tisoč evrov bruto, kar je dobrih 16 tisočakov na mesec. Od tega je 72 tisoč evrov nagrade, kažejo podatki iz letnega poročila. Šef NLB Božo Jasovič je lani na mesec zaslužil tri tisoč evrov bruto manj. Skupina NLB ima osem tisoč zaposlenih v 17 državah, loterija pa 59.

"Ne vem, kakšne posebne zasluge ima Kocjan. Sistem je postavljen tako, da denar prihaja sam in samo kasirajo," je ogorčena Elena Pečarič iz YHD.

Za loterijo je to še malo

Kocjanova plača je v primerjavi s kolegom Janezom Bukovnikom s sestrske športne loterije nizka, saj je Bukovnik za vodenje družbe s 23 zaposlenimi lani prejel 255 tisočakov. Vendar je LS skoraj v celoti državna. Le deset odstotkov imajo namreč (nekdanji) zaposleni, 40 odstotkov delnic imata državni Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba, 50 odstotkov pa skupaj Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij in Fundacija za šport, ki ju je ustanovila država.

Janez Jug, ki je predsednik Fiha in član nadzornega sveta (NS) LS, pravi, da NS nikoli ni razpravljal o višini plač uprave. Boris Šuštaršič, ki je predsednik NS in ki je z upravo podpisal pogodbo, za komentar včeraj ni bil dosegljiv. Na Kadu, ki je četrtinski lastnik, so visokim plačam v bran zapisali, da je imela LS lani bistveno višji dobiček kot prejšnja leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.