Slovenija
41 ogledov

Loterija kuje dobičke

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Loterija Slovenije je v letošnjem prvem polletju ustvarila 48,2 milijona evrov prometa. Dobiček za 30 odstotkov višji, kot so ga načrtovali.

Polletni dobiček pred davki je znašal štiri milijone evrov, kar je 30 odstotkov več od načrtovanega, so po seji nadzornega sveta sporočili iz Loterije Slovenije.

Pri tem spomnimo na Žurnalovo razkritje prihodkov vodilnih z Loterije Slovenije: kot smo pisali prejšnjo sredo, je predsednik uprave Tim Kocjan lani prejel 195 tisoč evrov bruto, kar znaša dobrih 16 tisočakov na mesec. Od tega je 72 tisoč evrov nagrade.

Za financiranje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij je sicer Loterija Slovenije v prvih šestih mesecih ustvarila 9,95 milijona evrov koncesijskih dajatev. Sredstva nakazujejo Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v državi ter Fundaciji za financiranje športnih organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.