Slovenija
280 ogledov

Lov na zdravnike

Krajnc včeraj še ni imel informacij, zakaj v soboto dopoldne bolna deklica ni us Žurnal24 main
ZD Piran. Direktor Krajnc se spopada z organizacijskimi težavami in vnovič kandidira.

Nezaslišano je, da v soboto dopoldne v lucijskem zdravstvenem domu moje devetletne hčerke, ki je imela, ne glede na to, da je dobila analgetik, visoko temperaturo ter močne bolečine glave in v zadnjem delu vratu, ni mogel pregledati noben zdravnik,” je ogorčena mati.

Medicinska sestra ji je zjutraj po telefonu naročila, naj pride popoldne, ko bo na voljo zdravnik, ki se na otroke bolj spozna. V zdravstveni dom se je vseeno odpravila prej, saj lekarne v piranski in izolski občini delajo le do 13. ure. V čakalnici sta morali počakati, da je ura odbila natanko eno popoldne, ko je vrata svoje ambulante odprl popoldanski dežurni zdravnik; ta je po pregledu omenjal možnost meningitisa in predpisal antibiotike.

Koncesionarji brez nadzora

Čudi me.
Matjaž Krajnc, direktor ZD Piran, o odsotnosti pediatrinje in splošne zdravnice koncesionarke
Dežurne pediatrinje v soboto ni bilo na delovnem mestu, dopoldne edini navzoči zdravnik pa bolne deklice tudi ni sprejel. Direktorju Zdravstvenega doma (ZD) Piran Matjažu Krajncu se včeraj zaradi zasedenosti ni uspelo pozanimati o primeru, ga je pa začudilo, da pediatrinje, sicer koncesionarke, ni bilo.

Prav tako se je nedavno čudil temu, da koncesionarka splošne medicine
Maja Gabrijelčič ni nikogar obvestila, do kdaj bo odsotna, o čemer so ga spraševale Primorske novice. V zvezi z zadnjim je povedal, da se je z zavodom za zdravstveno zavarovanje dogovoril, da bodo zadevo preverili, saj sam nima pooblastil za nadzor koncesionarjev. Krajnc pa na splošno meni, da kljub občasnim težavam dobro koordinira delo zdravnikov in kandidira za nov mandat, saj se mu stari izteka.

Zakaj je ni sprejel
Dežuren sem bil v petek popoldne, vso noč in v soboto dopoldne. Ko sem se vrnil od urgentnega primera, mi sestra ni omenila, da bi bilo z otrokom v čakalnici kaj hudo narobe,” je dejal Marino Ferfolja, ki minulo soboto dopoldne ni sprejel bolne deklice. Medicinska sestra pa je na materin protest, ker ju niso hoteli sprejeti, odvrnila, da dela po navodilih zdravnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.