Slovenija
60 ogledov

Lovše si kupuje čas

sport 14.03.11 Tomaz Lovse, predsednik smucarske zveze, predstavitev nordijskega Nik Rovan
Tomaž Lovše do včeraj ni nakazal denarja, kot so to od njega zahtevali deležniki in upniki. Pravi, da naj bi pogajanja v prihodnjih dneh privedla do rešitve podjetja.

Rok, ki so ga deležniki in upniki dali Tomažu Lovšetu za vrnitev več milijonov, se je iztekel, denarja pa na računu še vedno ni. Zato smo Diners Club vprašali, kdaj namerava Lovše denar nakazati.

"Pogajanja o prodaji oziroma rešitvi družbe Diners Club, ki bo privedla do poplačila terjatev trgovcev in vnovičnega delovanja kartice, so v sklepni fazi. Z razkrivanjem poslovno občutljivih informacij ne želimo ogroziti reševanja podjetja. Več konkretnih informacij, pomembnih za vse deležnike podjetja, bo na voljo v prihodnjih nekaj dneh," so nam odgovorili iz družbe Diners Club Slovenija.

Da so pogajanja v sklepni fazi, pravi tudi Lovše. "Kot vsem drugim je tudi meni veliko do tega, da bo podjetje čim prej prodano, saj to posledično pomeni poplačilo prodajnih mest in ponovnega delovanje kartice diners club. Ta čas dejavno in konstruktivno sodelujem v pogajanjih, ki bodo po mojih pričakovanih v prihodnjih nekaj dneh privedla do rešitve podjetja."

Jahta Anita  | Avtor: worldyachtgroup.com worldyachtgroup.com
Ali je prodal kakšno premičnino ali nepremičnino?

Smo pa poskušali izvedeti tudi, ali je Lovšetu uspelo prodati kakšno nepremičnino ali premičnino, vendar neuspešno.

 

Včeraj so namreč Finance pisale, da se na portalu družbe za prodajo luksuznih jaht Worldyachtgroup.com za štiri milijone evrov prodaja jahta leopard z imenom Anita, dolga 34 metrov, ki bi lahko bila Lovšetova. Lovše na navedbe časnika ni želel odgovoriti, je pa včeraj zvečer dejal, da prodaja vse, kar lahko, da bi poplačal trgovce.

Naj vas spomnimo

Banka Slovenije je 14. maja sprejela odločbo, s katero je družbi Diners Club Slovenija odvzela dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev, Diners Club Slovenija pa je moral z opravljanjem plačilnih storitev prenehati 17. maja. Družba je morala tako blizu 80 tisoč imetnikom plačilnih kartic onemogočiti njihovo nadaljnjo uporabo za izvrševanje plačilnih transakcij tako v Sloveniji kot drugod.

Komentarjev 3
  • JANEZON 18:29 13.junij 2013.

    Z podporo politikov se je prerinil na račun državljanov na visoko mesto tajkunov.Z svojim (ne)znanjem ni sposoben drugega ,kot nategniti čredo,pri tem pa mu pomaga politika.Denar pač ne smrdi,tudi če je ukraden...........

  • hubertfast 10:55 13.junij 2013.

    Enkrat je Lovše v stilu pravega američana izjavil, da poraz ni opcija. No Lovšetu se je uresničila prav ta opcija, tip se je sam sebe porazil.

  • hubertfast 10:55 13.junij 2013.

    Enkrat je Lovše v stilu pravega američana izjavil, da poraz ni opcija. No Lovšetu se je uresničila prav ta opcija, tip se je sam sebe porazil.