Slovenija
33 ogledov

Lovše za obljubo pojedel grožnje

Lovše je izrazil podporo Kocijančiču. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Tomaž Lovše, Stane Valant in Janez Kocijančič so, kot kaže, znova prijatelji.

Po maratonski skupščini Športne loterije, na kateri so smučarski zvezi desetino loterije po enem letu prodali nazaj za 250 tisoč evrov dražje, je kazalo na totalno vojno. Janez Kocijančič je namreč kot predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) potegnil s Stanetom Valantom, ne pa s smučarsko zvezo, ki jo po novem vodi Tomaž Lovše in ki ga je imenovala v OKS.

Lovše je napovedoval izpodbojne tožbe, izredne revizije, prijavo Agenciji za trg vrednostnih papirjev zaradi usklajenega delovanja, zahteval odstop predsednika nadzornega sveta Športne loterije in napovedal celo, da bo kot predsednik smučarske zveze iz olimpijskega komiteja odpoklical Kocjančiča. "Do nadaljnjega komentarjev v zvezi s tem ne dajem," je bil kratek Tomaž Lovše. V zameno, da se je odrekel vsem tem grožnjam, je dobil obljubo, da ga Valant in Kocijančič v prihodnje ne boste preglasovala.

"V petek smo se sestali in dosegli dogovor, s katerim sem zadovoljen. Dobil sem zaveze, da se bomo pred prihodnjimi skupščinami sestali in se dogovorili, kako bomo odločili, tako da ne bo več preglasovanja in bomo enakovredni partnerji," je Lovše pojasnil o vsebini dogovora.

Smučarska zveza je lani, uradno zaradi likvidnostnih težav, desetino Športne loterije po knjigovodski vrednosti prodala Športni loteriji za sklad lastnih delnic, ki nimajo glasovalne pravice. Takrat jo je vodil Stane Valant. Ko je krmilo prevzel Tomaž Lovše, je napovedal, da bo te delnice dobil nazaj. Plačati jih je moral 250 tisoč evrov dražje, kot jih je Valant prodal, vendar je Valant, ki je tudi pomemben lastnik Športne loterije, poudaril, da je knjigovodska vrednost delnice zrasla in da so jih nazaj prodali celo pod knjigovodsko vrednostjo.

Lastniki Športne loterije, ki se je razvila iz akcije Podarim dobim, so: Pošta Slovenije (20 odstotkov), Smučarska zveza Slovenije (po vračilu delnic 20 odstotkov), Olimpijski komite Slovenije (20 odstotkov), NFD Holding (17 odstotkov), Maksima invest (17 odstotkov) in Fidina (3 odstotke). Zadnje tri (skupaj 37 odstotkov) poznavalci uvrščajo v vplivni krog Staneta Valanta.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.