Slovenija
26 ogledov

Lovšin: Delal sem zakonito

Lovšin na različna vprašanja odgovoril tako: "Delal sem zakonito." (Foto: BOBO) Žurnal24 main
"Nesposobno vlado poskušajo reševati s pogrevanjem starih afer," je na spletni strani o napadih nanj povedal vodja opozicije Janez Janša. Lovšin le odgovoril na obtožbe.
Te gonje seveda ne bi bile možne, če jih ne bi z vsemi sredstvi podpiral Forum 571in njegovi člani, ki ne ločijo niti med novinarskim člankom in brzojavko jugoslovanske ambasade.
Janez Janša, predsednik SDS

Andrej Lovšin je, kot je poročala POP TV, po celodnevnem klicanju le odgovoril na obtožbe, izrečene včeraj na TV Slovenija, da je on po navodilu Janeza Janše vodil gotovinsko prodajo orožja iz skladišč JLA.

"Kategorično zanikam vse obtožbe. Moje delo je bilo zakonito in ni bilo nepravilnosti," je zatrdil Lovšin in zagotovil, da nikoli ni sprejemal nobenih finančnih sredstev in da ni imel nobenih računov v tujini.

Na vsako drugo vprašanje – "Koliko imate premoženja?", "V kakšnih odnosih ste bili z Janezo Janšo?" – pa je odgovoril: "Delal sem zakonito."

Janša: Za gonjo Forum 571
"Po brutalnem pozivu predsednika Türka, ki je nedavno kar preko Mladine pozval na sveto vojno proti Janezu Janši, je bila očitno izvedena popolna mobilizacija celotnega zaledja nesposobne vlade tranzicijske levice, pa tudi Forum 571 je vpoklical rezerviste," je danes na spletni strani SDS zapisal njen predsednik Janez Janša.

"Diskreditacija dosega totalno formo, sedaj pridejo na vrsto pozivi k likvidaciji. Prvi korak je danes že naredilo Delo z objavo pamfleta nekdanjega senčnega predsednika vlade, katerega naloga leta 1991 je bila oviranje Demosove vlade pri osamosvojitvi," je med drugim zapisal Janša.

Enkriptično. S Forumom 571 je Janša verjetno mislil na Forum 21. Številka 571 pa po vsej verjetnosti ponazarja število novinarjev, ki so na začetku predsedovanja Slovenije svetu EU leta 2008 v času Janševe vlade podpisali peticijo proti cenzuri pri nas.

"Zakrinkani Pogledi Slovenije"
"Ko mi je v zadnjem pogovoru voditelj oddaje Slak naštel imena, ki jih je povabil v oddajo, ter dejal, da ga razlogi, zaradi katerih se je Slovenija morala sploh oboroževati (razorožitev TO), ne zanimajo, mi je bilo dokončno jasno, kaj se pripravlja in sem sodelovanje odklonil, ne pa odpovedal," o četrtkovi oddaji na RTV Slovenija pravi Janša.

Dodaja, da so "zakrinkani Pogledi Slovenije" razkrili "vso perverznost režiserjev najnovejše gonje proti meni in SDS".

S kolegom Bojanom Travnom sva oddajo Pogledi Slovenije – tako kot vedno doslej – pripravila profesionalno in korektno.
Uroš Slak, voditelj Pogledov Slovenija, v odzivu na Janševo izjavo

Dan pred oddajo so "iz RTV hiše prihajale govorice, da nekdanji režiserji moje odstranitve iz Morsa leta 1994 pripravljajo bivšega pripadnika varnostne službe JLA za izjavo pod krinko, za katero mu ne bo treba nikjer odgovarjati. Ker bo njegova identiteta zakrita, civilna tožba ne bo možna, do uradnih postopkov pa naj ne bi prišlo, ker da je zadeva zastarala," je še povedal Janša.

Celotno izjavo si lahko preberete na strani SDS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.