Slovenija
20 ogledov

LPP obsojen na izgubo

˝Dokler bom jaz, bo ta izguba definitivno,˝ je včeraj povedal Janković. Kot prav Žurnal24 main
Podražitve. Ali je Peter Sušnik glasoval za ali proti, je postala stvar interpretacije obeh z županom.

˝Glasoval sem za to, da se podraži ogrevanje, pri ostalem sem bil proti,˝ je včeraj izjavil Peter Sušnik, svetnik ljubljanske SDS.

Župan Zoran Janković pa je le dobro uro zatem navedel podatek, da je Sušnik kot član nadzornega sveta Javnega holdinga Ljubljana glasoval za podražitev ogrevanja in vode, pri odvozu odpadkov pa je bil vzdržan.

˝Torej je tudi župan potrdil, da nisem bil za vse podražitve,˝ je to komentiral Sušnik.

Le seznanitev s sklepom
Sušnik zajtruje, da je bil pri podražitvi storitev Snage izrecno proti, kar naj bi bilo mogoče razbrati tudi iz zapisnika seje sveta. Pri VoKi pa se je ˝le seznanil z izračuni po formulah˝, a vsebinsko nasprotoval podražitvi.

˝Nasprotujem tudi, da se pod krinko podražitev urejajo nekatere ulice – županovi projekti,˝ je še dodal Sušnik. Ne nasprotuje urejenosti, a pravi, da bi denar za to morali najti drugje.

Jankovića je pri tem zanimalo, kako popravljati vodovodne in druge cevi, ne da bi pri tem na novo položili tlakovce. ˝Kaj ni taka prenova v dobro meščanov? A je to projekt župana Jankovića?˝ je še vprašal župan.

Na podražitve se je odzval tudi mestni odbor SLS, ki sicer nima predstavnikov v mestnem svetu. Župan je s podražitvami po njihovem "ponovno dokazal, da nima občutka za ljudi in mu ni mar za dobrobit Ljubljančanov".

LPP-ja ne bodo dražili
Župan je v zvezi s podražitvami včeraj ponovil, da so dobiček nekaterih javnih podjetij porabili za nakup novih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa (LPP).

Na vprašanje, kdaj bo podjetje nehalo ustvarjati izgubo, je odgovoril, da ˝je ne bo˝. Dolgoročni načrt občine je namreč, da bi subvencionirali LPP in tako privabili čim večje število potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.